maandag 28 oktober 2013

Uitslag Trail de l'Orneau

ASCHWIN:

De uitslag van Trail de l'Orneau is bekend.

Met een verdubbeling van het aantal deelnemers, ben ik toch 11 plaatsen beter geëindigd dan vorig jaar: 28e. Ze hebben geen apart klassement op leeftijd.
Maar meer dan tevreden dus.

Voorlopig staan er even geen belangrijke wedstrijden gepland. Mogelijk nog een paar trailruns deze winter. Het wordt dus tijd voor een nieuwe planning...

zondag 27 oktober 2013

Trail de la Vallée de l'Orneau

ASCHWIN:

Vlakbij het Belgische Namen liep ik vandaag de Trail de la Vallée de l'Orneau. Nadat ik vorig jaar meedeed aan de eerste editie van deze trailrunwedstrijd, wilde ik wel eens kijken hoe het nu zou gaan. Dus liep ik net zoals vorig jaar de 22 km-wedstrijd op een (vrijwel) ongewijzigd parcours.

Vorig jaar eindigde ik er als 39e van zo'n 400 deelnemers. Vandaag stonden er zo'n 700 deelnemers aan de start. De uitslag is nog niet bekend op het moment van dit schrijven.
Vorig jaar finishte ik in een eindtijd van 1:48 minuten. Vandaag liep ik er 5 minuten sneller over: 1:43 minuten (eigen tijdwaarneming).

En daar ben ik zeker tevreden mee. Want het weer maakte het wel pittig vandaag. Het échte herfstweer zorgde voor veel modderpaden en vooral erg veel wind op de open stukken.

Maar het ging prima. Ik kon mijn tempo goed vasthouden. Liep de eerste paar kilometers wel een beetje verstijfd (zie je ook terug op onderstaand videofragment dat Linda maakte na ongeveer 500 m na de start), maar na een kilometer of 3 ging alles naar wens.



Een dezer dagen verschijnt de uitslag online. Ik zet 'm dan zeker hier op de weblog.

Hier nog wat eerste foto's:

Na ongeveer 17 km


Lange oplopende blubberwegen. Hier ook nog eens
wind tegen tijdens de laatste 2 km van de race.
 
Richting de laatste kilometers...
 
Voldaan net ná de finish. Even bijtanken!
 
 


woensdag 16 oktober 2013

Trail du Barrage

ASCHWIN:

Trail du Barrage was een succes: wat een mooie wedstrijd is dat. Zowel de korte afstand van 14 km, die Linda met succes liep, als ook de lange afstand van 28 km.

Hier wat foto's van beide wedstrijden. Klik erop voor vergrotingen:

Start van de 28 km wedstrijd

Op de stuwdam, na 17 km

Na zo'n 22 km

Een (blijkbaar érg grote) zucht van verlichting bij de finish... 

Volle afdalingsactie tijdens de 14 km wedstrijd

Een blije en trotse blik bij de finish!
 
Uitslagen:
 
  • Linda werd 4e bij de categorie 'Vrouwen 40+' (eindtijd: 1 uur en 55 minuten)
  • Aschwin werd 11e bij de categorie 'Mannen 40+' (eindtijd: 3 uur en 30 minuten)
Beiden waren we van mening dat we hier volgend jaar weer aan de start wilden verschijnen. We vonden het eigenlijk nóg een mooier parcours als bij Trail des Fantomes in La Roche (en die staat toch eigenlijk wel bekend als één van de mooiste trailrunwedstrijden van België).
En zelf hoop ik dan door de juiste parcourskennis geen 20 minuten te verspelen door verkeerd te lopen... (grrrr!). Want door dit stomme foutje, verspeelde ik mijn kansen op het podium in mijn categorie (en een top 20 plaats in het overall-klassement; ik werd nu 43e overall).