maandag 31 augustus 2015

Uitslag Manneken Pis Trail

ASCHWIN:

De uitslag van de Manneken Pis Trail is online gezet. Evenals een aantal foto's van de organisatie.

Ik ben op de 31e plaats geëindigd in het overall-klassement, met een eindtijd van 2:07 uur. Er zijn 129 deelnemers gefinishd bij de 25 km (150 starters).
In mijn leeftijdscategorie (40 tot 45 jaar) eindigde ik zelfs als 2e.

Hier nog wat foto's. Ik verwacht dat ik die de komende dagen mogelijk nog kan aanvullen met nieuwe posts op internet.

Voor de start, op de Markt te Geraardsbergen. Het moge duidelijk zijn: ik had er zin in!

Ook hier: zoekplaatje...

In het begin nog een relaxte blik.

Vieze voeten (rond het 20 km-punt). 
En de blik is een stuk zorgelijker nu...

Finish!

En hier nog een aftermovie. Ter informatie: er was een 'kidsrun', een 'estafette', 15 km en 25 km te lopen. Die verschillende afstanden zie je dan ook terug in dit filmpje:



zaterdag 29 augustus 2015

En Manneken Pis keek toe

ASCHWIN:

Vandaag liep ik mee in de 'Manneken Pis Trail' te Geraardsbergen. Een trail van 25 km over de flanken én de daadwerkelijke Muur, de Bosberg en nog meer van dat moois dat we kennen uit de Vlaamse wielervoorjaarsklassiekers.

(foto: BN-DeStem)

Start was op de Markt van Geraardsbergen, onder toeziend oog van Manneken Pis.


Mijn plan was om redelijk snel te starten. Dit om mezelf te testen en te kijken hoe lang ik dat kon volhouden. Maar ik had het parcours niet optimaal verkend en kwam er tot mijn verrassing achter dat alle stevige beklimmingen (zo'n 300 m. in totaal vandaag) in het eerste deel van de race zaten...
Uiteraard was de beklimming van de Muur en het bos en park ernaast/er rond érg pittig. Tot 23% stijgingspercentages. Ook zaten er nog een paar 'verticale' heuvels in, die enkel met behulp van een touw genomen konden worden.
Verder kenmerkte de trail zich met name door lange slopende beklimmingen die soms meer dan 1 km duurden. Uiteraard volgden er dan ook dergelijke lange en daardoor erg snelle afdalingen. Met name in het bos, waar het door de regen van de afgelopen dagen behoorlijk glad en modderig lag, was het uiteraard wel oppassen voor onverwachte boomwortels of keien; ik ben gelukkig overeind én heel gebleven vandaag.

Het gevolg was dat ik na zo'n 15 km behoorlijk naar de finish begon te verlangen! Voor mijn gevoel liet ik het vanaf die 15 km wat lopen, maar terugkijkend op mijn kilometertijden na afloop, bleek dat ik eigenlijk pas na 19 km begon te verslappen. 

Ik heb totaal geen idee van de uitslag. Die zal een dezer dagen wel op internet verschijnen. Ik verwacht ook nog wat foto's daar te vinden (de organisatie had her en der fotografen opgesteld onderweg). Uiteraard plaats ik die gegevens dan direct door op deze weblog. Mijn eindtijd was in ieder geval volgens mijn eigen tijdwaarneming 2:07 uur.

Het was een leuke trailrunwedstrijd. Sfeer was ook helemaal in orde. Zo mogelijk keer ik hier nog wel eens terug.

Nu herstellen en verder trainen richting oktober: Kustmarathon Zeeland.


zaterdag 22 augustus 2015

4-daagse fietstocht: Noord-Frankrijk

ASCHWIN:

Nét terug van onze vakantie in Tjechië, besloten Linda en ik op de valreep ook nog een vierdaagse fietstocht te gaan maken: een mooi rondje vanuit Zuidwest-België doorheen Noord-Frankrijk.

Hieronder het gereden rondje, opgedeeld in vier etappes (449 km in totaal):

etappe 1: Bossuit (B) - Esquelbecq (F)
109 km

etappe 2: Esquelbecq (F) - Bezinghem (F)
89 km

etappe 3: Bezinghem (F) - Pelves (F)
132 km

etappe 4: Pelves (F) - Bossuit (B)
119 km

Dag 1 en dag 3 waren regenachtig. Dag 2 was heerlijk weer. Dag 4 was zonovergoten. Na al die hotelletjes van de afgelopen weken in Tjechië, was het gewoon weer fijn om te kamperen in ons klein trekkerstentje, met enkel het hoognodige bij ons aan spulletjes. Back to basic!

Eén domper kregen we na 4 dagen fietsen wel te verwerken. Toen we namelijk weer bij ons vertrekpunt aankwamen, te Bossuit, troffen we daar onze auto aan met vernielde achterruit en kapot fietsenrek! Het leek erop alsof iemand vol tegen ons fietsenrek was aangereden en dat door die klap ook de achterruit is vernield (het fietsenrek zal er tegenaan zijn geknald). 
Uiteraard lag er geen briefje onder de ruitenwissers met evt. verontschuldigingen en contactgegevens van de veroorzaker...
Vooraleer we daar ter plekke alles hadden afgewikkeld met politie, verzekering etc. was het alweer een paar uur na onze finish. 

Toch jammer om deze relaxte dagen op deze manier af te sluiten! Maar neemt niet weg dat we van deze dagen weer genoten hebben.

Hier nog een foto-collage:


:-(

maandag 17 augustus 2015

Actief in Tjechië

ASCHWIN:

De afgelopen weken waren we tijdens onze vakantie actief in Tjechië, waar we op drie verschillende plaatsen verbleven. Eerst in het noorden, in het Reuzengebergte. Daarna in Praag. En als laatste in het zuiden, vlakbij de Oostenrijkse grens.
Vooral het Reuzengebergte beviel ons uitermate goed. Wat een mooi gebied is dat. Ski-gebied in de winter, en 's zomers een paradijs om te wandelen, mountainbiken, fietsen, trailrunnen en bergen te beklimmen.

Hieronder een paar foto's:


Op de top van de Sneszka (1.650 m.) in het Reuzengebergte

Op de top van de Sneszka (Reuzengebergte)

Heerlijk mountainbiken in het Reuzengebergte.


Relaxed raften in het zuiden (vlakbij het Lipnomeer)

Tjechië was voor ons een nieuw land. En dat is heel erg goed bevallen. Praag is uiteraard een prachtige stad, maar eerlijk gezegd was het met die 37 graden te warm om optimaal van deze stad te genieten. Nog nooit zo blij geweest met airco op onze hotelkamer!

Zoals gezegd: het Reuzengebergte verdiend zeker nog eens een vakantiebezoek. Misschien eens een trailrunwedstrijd hier meelopen...