zondag 27 november 2016

Rust en kilogrammen

ASCHWIN:

De afgelopen anderhalve maand is er erg weinig hardgelopen. In eerste instantie was dat ook de bedoeling: om eens goed uit te rusten na zo'n wedstrijd (en opbouw daar naar toe) als de Kustmarathon. Het was immers al erg lang geleden dat ik een periode niet had hardgelopen.

Maar vanwege een verstapping op het strand (kuiltje...) is het ook pure noodzaak geworden: mijn heup stond daardoor scheef en dat leverde veel pijn en ongemak op in mijn onderrug en linker been. Nu, na een drietal keren 'gekraakt' te zijn, is het wel ietsje verbeterd, maar is het nog niet geheel opgelost. Het blijft nog steeds gedeeltelijk vastzitten in het heupgewricht, al gaat het stap voor stap, kraak na kraak, ietsje beter.

Tussendoor heb ik dus enkel (meer als testloopjes) een paar keer hard gelopen. Maar door die stijfheid in onderrug en linkerbeen, is dat niet ideaal.

Dus heb ik van de nood ook maar een beetje een deugd gemaakt en probeer ik ook van de sportrust te genieten. Even geen schemaatje, geen training morgen zodat er vanavond wel een wijntje meer gedronken kan worden etc. En pepernoten zijn ook volop voor het grijpen dezer dagen, dus tja...
Het gevolg is dat we nu zo'n dikke anderhalve maand na de Kustmarathon zijn en toch wel behoorlijk wat kilogrammetjes rijker..!

Na deze heupblessure pakken we de draad wel weer op! Maar voor nu: