zondag 22 januari 2017

Nieuwe trainingsgroep

ASCHWIN:

Afgelopen dinsdagavond liepen we voor het eerst mee met lopersgroep 'Runderground'. Elke dinsdagavond starten ze vanaf het Abdijplein in Middelburg. Elke zondagochtend vanaf de Punt, eveneens in Middelburg.

Het is voor ons een mooie manier om de omgeving goed te leren kennen én de nodige kilometers te maken in onze voorbereiding op de marathon.
En het is natuurlijk altijd leuk om nieuwe hardloopmaatjes te leren kennen. Nieuwe omgeving, nieuwe mensen: de kilometers vliegen dan al pratend voorbij...!

Daarnaast lopen we ieder weekend een flinke duurloop. Dit weekend was het tijd voor een 20-plusser. Normaal lopen we deze duurlopen ook gezamenlijk. Maar door omstandigheden liep Linda zaterdag en ik zondag. Linda zelfs 23 kilometer!


zondag 15 januari 2017

Marathontraining?

ASCHWIN:

De afgelopen jaren liepen Linda en ik vanaf januari tot april elke zaterdagochtend mee met de marathontrainingsgroep te Hulst. Maar ja, nu we in Middelburg wonen is het natuurlijk geen optie om op zaterdagochtend om 9:00 uur daar aanwezig te zijn.

En zelf had ik eigenlijk geen plannen voor een nieuwe marathon van Zeeuws-Vlaanderen in april. Maar Linda kwam enige tijd geleden met het idee om toch elk weekend de duurlopen van het trainingsschema te lopen. Niet in Hulst, maar gewoon in Middelburg.
Op deze manier wil ze kijken hoe ver ze komt in de voorbereiding richting de marathon. Wie weet lukt het haar het hele trainingsschema te volbrengen tot aan de wedstrijddatum aan toe...! Tja, dan staat ze natuurlijk wel aan de start, dat snap je.

En ik? Ik loop als trainingsmaatje van Linda mee met haar weekend-duurlopen. En als het zover mocht komen, dan loop ik natuurlijk tijdens de wedstrijd ook gewoon met haar mee. Als haas!


Vorig weekend liepen we 11 km (hadden er 15 moeten zijn). Dit weekend moest er 17,5 km gelopen worden; het werden er iets meer dan 18. Van huis uit richting de duinen bij Klein-Valkenisse en terug.


zondag 8 januari 2017

Walcherse doorstart

ASCHWIN:

Sinds een paar dagen zijn we woonachtig in Middelburg, op een paar meter verwijderd van de stadswallen. Dus tja, nu de meeste dozen zijn uitgepakt, lonken die mooie Middelburgse hardlooppaadjes natuurlijk.

De afgelopen weken hebben met name in het teken gestaan van klussen, inpakken en verhuizen. Van lopen is bij mij de afgelopen maand geen sprake geweest. Maar dat heeft me meer opgeleverd dan je in eerste instantie zou denken. Want de heupblessure is week na week, door de hardlooprust, verbeterd.
En toen ik vandaag samen met Linda een rondje van 11 km liep, voelde ik er dan ook nagenoeg niets meer van. Fijn!

Maar bovenal was het gewoon weer érg prettig om te kunnen hardlopen. Linda heeft de afgelopen weken nog wel iets vaker kunnen lopen; maar ook niet al te veel.

Beiden waren we in ieder geval na afloop van dit trainingsrondje blij met deze Walcherse doorstart!