maandag 25 mei 2015

Week fietsen

ASCHWIN:

Binnenkort zullen Linda en ik vertrekken voor een fietstocht van ongeveer een week. De route zal er ongeveer als volgt uit gaan zien.


We starten en eindigen onze tocht in Roermond. Van daaruit volgen we de river de Ruhr tot aan Düren. Vervolens doorkruisen we de heuvels van de Eiffel tot in Trier. Van daaruit volgen we de Moezel tot in Koblenz. Om vervolgens van daaruit de Rijn te volgen tot Köln. Vervolgens hebben we daar de keuze om van Köln naar Roermond terug te gaan of nóg noordelijker te fietsen tot nabij Düsseldorf. Van daaruit volgt dan nog westwaarts terug naar Roermond. 
Het zullen in ieder geval minimaal 700 km's worden.

Vandaag maar eens een (minimalistisch) paklijstje maken... Alles moet in 2 grote en 2 kleine fietstasjes passen (arme Linda!).

En als je daar mee aan de slag gaat, ontstaat er vanzelf een hoekje in de kamer waar alles zich begint te verzamelen. Maakt allemaal deel uit van de voorpret...!



donderdag 14 mei 2015

Rondje Walcheren

ASCHWIN:

Over een paar weekjes gaan Linda en ik een week fietsen en kamperen. Daar waar eerst de bestemming Parijs in onze gedachten zat, wordt het nu een ronde rondom het drielandenpunt: Limburg, Ardennen, Eiffel. Dus dat worden heuvels en rivierendallen (Maas, Moezel en Rijn).

Na deze week elke dag heen en weer naar het werk te hebben gefietst, stapten we vandaag op de veerpont van Breskens naar Vlissingen met de fiets, om een rondje in Walcheren te gaan fietsen. Al met al geen ellenlange tocht, aangezien we pas na de middag konden vertrekken. Zo'n 55 km in totaal.


Hier nog wat kiekjes van onderweg:


Duo-selfie op de veerpont

vrijdag 8 mei 2015

Testpanel Decathlon België

ASCHWIN:

Een half jaartje geleden zocht Decathlon België testers voor nieuwe producten van hun eigen hardloopmerk Kalenji. Aangezien ze hun trailrun-producten aan het uitbreiden én updaten zijn, zochten ze trailrunners die geïnteresseerd waren. Een mailtje mét motivatie was hiervoor nodig; dus dat heb ik eens op een avond verzonden.
En toen bleef het stil...

... Totdat ik een maandje geleden te horen kreeg dat ik was gekozen in hun testpanel!

Mijn opdracht was om hun nieuwe trailrunschoen 'Kiprun Trail XT5' uit te testen en daarna mijn ervaringen en een actie-foto te uploaden op hun website. Daarna mocht ik het testsetje houden.
Goede deal, toch?

Hieronder zie je de Kiprun Trail XT5. Winkelprijs: € 79,95.



Toen ik 'm vandaag uitteste tijdens een trainingsrondje in de bossen van domein Puyenbroek, beviel de schoen me prima. Het is echter wel een smalle schoen; ideaal voor mij, maar wat krap voor grovere voeten, zo verwacht ik. De grip en de gebruikte materialen voelen ook fijn aan. 
Al met al een prima schoen voor de onverharde trainingen. Aangezien ik 'm nu nog maar één keer heb uitgeprobeerd over een afstand van 9 km, kan ik uiteraard nog niet zo veel over zeggen over de langere onverharde duurlopen. Maar de schoen voelt aan als een wedstrijdschoen en is voor mijn gevoel meer dan geslaagd tijdens deze testloop!



woensdag 6 mei 2015

Voorbereidingen

ASCHWIN:

Na mijn korte fietsvakantie van anderhalve maand geleden door Zuid-Nederland, zal ik over een drietal weken wederom op de fiets stappen voor een meerdaagse tocht. Dit keer niet alleen, maar samen met Linda.

Ons oorspronkelijk plan was om van Zuiddorpe naar Parijs te fietsen en via alternatieve route terug. Maar vandaag, tijdens een trainingstochtje van 72 km, kwamen er toch ook plannen opborrelen om in Duitsland te gaan fietsen. Een besluit is nog niet gevallen. Wél weten we zeker dát we gaan fietsen. We hebben die week vrij gepland, dus kunnen alle kanten op!

Het fietstochtje van vandaag had ook een doel: ons lichtgewicht trekkerstentje ophalen bij AS-Adventure in Lochristi. Want na 20 jaar trouwe dienst tijdens onze wandel- en fietsvakanties, heeft onze oude Vaude-tent er de brui aan gegeven. De dichtgesealde naden beginnen nu één voor één te versterven, waardoor er lekkages optreden. Tijd dus voor een nieuwe. Uiteraard weer een Vaude. Deze keer een 'Vaude Mark' voor 2 personen. Slechts 2,8 kg en op te bergen als een klein pakketje. Ideaal voor in rugzak of fietstas dus. Hieronder zie je onze nieuwe reiskameraad:


En op de terugweg konden we meteen testen of de tentzak waterdicht was. Want we werden verrast door een aantal heftige regenbuien, windstoten en zelfs onweer!
Al met al een goede training dus (met af en toe een schuilmomentje...)!




maandag 4 mei 2015

Uitslag Wings for Life

ASCHWIN:

Ondertussen staat de uitslag online (zie hieronder: klik er op voor vergroting).


Ik ben uiteindelijk 93e geworden overall. En 9e in mijn leeftijdscategorie (M40).

Deze foto is genomen door Johnny Dooms. We kwamen elkaar 
na de wedstrijd bij de omkleedhal tegen en bleken vlak bij elkaar gelopen
te hebben en in dezelfde bus te zijn teruggebracht naar Breda...!

Vandaag kreeg ik nog een heus certificaat toegestuurd van de organisatie. In de bijbehorende mail stond ook vermeld dat er wereldwijd met deze Wings for Life-runs maar liefst € 4.200.000 is opgehaald voor medisch onderzoek. Super natuurlijk!

Hier dat certificaat:


zondag 3 mei 2015

'Wings for Life' world run: editie NL

ASCHWIN:

Het was een spannende wedstrijd. Niet zozeer vanwege de wedstrijd op zich (waarbij het deze keer eens niet ging om de eindtijd, maar om de behaalde eindafstand), maar vanwege de vraag of mijn achillespees/kuit het goed zou houden.

Allereerst wil ik zeggen dat deze Wings for Life-run een erg originele opzet heeft en dat een aantal grote sponsors er een waar festijn van hebben weten te maken. Op 32 locaties over de hele wereld werd op dezelfde tijd (in Breda om 13:00 uur) gestart met deze wedstrijd. In Nederland deden er zo'n 3.500 deelnemers mee. Wereldwijd: 60.000!
Maar het weer speelde niet echt mee vandaag: al na zo'n 5 km begon het te regenen; en dat heeft het voor de rest van de wedstrijd gedaan. Steeds iets harder helaas ook...

De start was ook origineel: bij het Breda's Kasteel op het terrein van de Koninklijke Militaire Academie. Een hoop bekende mensen ook die meededen. Alles ten bate van het goede doel: behandeling van dwarslaesis.

Ik startte voorzichtig, om goed te voelen hoe het allemaal aanvoelde. Een beetje stijfjes, maar het viel niet tegen. En al gauw kwam ik eigenlijk in een lekker ritme. Na 7 km meldde iemand in het groepje waarin ik op dat moment liep, dat we met deze kilometertijden (gemiddeld zo'n 4:40 min/km) meer dan 30 km zouden halen vóórdat die catcher-car ons zou inhalen.



Toen ik dit hoorde dacht ik nog: 'Die km-tijden zijn eigenlijk iets te snel.' Ik mikte van tevoren eerder op 4:50 tot 5:00 p/km; dat leek me al heel wat na zo'n 3 weken niet te hebben hardgelopen.
Maar ja, ik liep lekker, voelde me goed en was zó blij dat ik weer fijn aan het hardlopen was. En dat ook nog eens op zo'n leuk evenement. Dus liep ik stoïcijns en expres een beetje naïef door. Ik zou wel zien!

En die 7 km werd 10 km en toen alweer vlotjes 15 km, alle kilometers in die snelle km-tijden. Vanaf dat moment begon ik ook behoorlijk wat mensen in te halen.
Op het het halve marathonpunt kwam ik door in 1:34 uur. Niet gek natuurlijk. Maar vanaf dat punt begon ik toch ook wat minder soepel te lopen. Ons groepje viel ik ook flink uit elkaar en op dat moment kwam ik alleen te zitten met de wind tegen en fikse regen; en dat deed er geen goed aan.
Ik stelde me als doel om 25 km te halen. Dat lukte. Maar vanaf dat moment werd het wel harken. Ik merkte dat ik mijn trainingen van de afgelopen 3 weken begon te missen. De routine verdween uit mijn pas.

Van ver hoorde ik de catcher-car al aankomen. Hoop lawaai, toeters, muziek, motoren. En dat is toch een gekke gewaarwording: je voelt je enorm opgejaagd. Een laatste sprint om die auto voor te blijven (wat uiteindelijk toch nooit lukt natuurlijk) zat er niet meer in. Na 28 km haalde Tim Coronel me in!

En dan werd ik uiteindelijk vanuit Rucphen weer per touringcar teruggebracht naar het centrum van Breda, waar Linda me stond op te wachten. IJskoud en rillend ging ik op zoek naar mijn droge kleding.


Tevreden dat ik weer goed en lang kan lopen. Blij ook met dit resultaat.
Toch ga ik nu de komende weken een rustperiode inbouwen om die blessure goed te kunnen laten herstellen.
En dan in de zomer stap voor stap het programma weer uitbouwen, met als uiteindelijk doel: de Zeeuwse Kustmarathon in oktober.