zaterdag 16 juni 2012

Gezellig Zuiddorpe

ASCHWIN:

Vandaag werd er in eigen dorp een hele mooie hardloopwedstrijd georganiseerd over 4 km, 8 km en 12 km. Doordat een groot gedeelte van het Zeeuwse en Vlaamse hardloopvolk had gekozen voor de nieuwe hardloopwedstrijd te Zaamslag, kwamen er helaas maar zo'n 45 hardlopers naar Zuiddorpe.
Dat is natuurlijk jammer voor de wedstrijd zelf, maar nóg meer jammer is het voor al die lopers die kozen voor Zaamslag; want zowel tijdens als na de wedstrijd was het een hele gezellige sfeer bij start-en-finish.

Het rondje was ook mooi gevarieerd. Ik liep zelf de 12 km en dat betekende 3 rondjes door het dorp en over de mooie dijken net buiten het dorp. Elke ronde moesten er ook twee venijnige klimmetjes worden overwonnen. Vooral in die derde ronde ging dat behoorlijk doorwegen.
Het weer was prachtig voor de supporters, maar erg drukkend warm voor de lopers. Gelukkig zat er behoorlijk wat wind; hierdoor waren alle lopers (hoe tegenstrijdig dit ook moge klinken) erg tevreden met de lange stroken tegenwind: tijd voor afkoeling!

Gijs en Pien zouden de 4 km meelopen. Maar de planning liep anders. Pien had een nacht overgeslagen door een heel gezellig slaapfeestje en Gijs zit midden in zijn proefwerkenweek en had daardoor nog wat andere dingen te doen op deze zaterdag (...).

De 12 km liep ik in een eindtijd van 50 minuten. Het was goed voor een 5e plek op de 12 km. Hieronder nog wat foto's:








En daarna gewoon lekker blijven hangen bij het finish-café. Vocht bijvullen....!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten