zondag 6 februari 2011

Wat een feest!

ASCHWIN:

Wat een feest was het in Valkenburg. Het hele stadje was veranderd in een groot trendy sportevenement. Red Bull Crashed Ice had gisteren een stukje Limburg overgenomen.
Op het terrein van het Casino, op de Cauberg, was een 350m lange ijspiste aangelegd, met heuvels, scherpe bochten, kuilen en allerlei andere angstaanjagende elementen die de schaatsers met 70 km/u dienden te trotseren. En dat ging niet alle schaatsers even goed af... De een na de ander haalde een bocht niet, verslikte zich in de ingebouwde downhill-trapjes etc. Wat een waaghalzen... En wat een spektakel!

Ongeveer 24.000 toeschouwers waren daar met ons rondom de baan en de podia. En er hing een feestelijke en energieke sfeer. Iedereen leek het enorm naar zijn zin te hebben. En wij ook!

Hier nog een promo-filmpje van de races om het wereldkampioenschap (waar deze rit in Valkenburg er eentje van is):



En hier nog een paar beelden en filmpjes van onszelf:

V.l.n.r.: Hanneke, Jesse, Anouk, Marcel, Jorrit, Gijs en Linda
(in afwachting van de eerste rit...)

Gijs aan de rand van de baan. Met witte muts daarachter Pien.

Ex-(Haagse)-ijshockeyer Marcel zag dit ook wel zitten. Bij gebrek aan kwalificatie, dan maar een frietje...!

Hier zie je een race op een van de grote schermen. Op het moment dat ze over de ijsbrug komen geschaatst, switcht de camera naar rechts....

Wat is er leuker dan na afloop ook zelf even op de baan te glijden!
(geluid op de achtergrond: optreden van DIO)

2 opmerkingen:

  1. Ik heb er een stukje van op tv gezien. Inderdaad erg spectaculair, mooie sport. Kan me voorstellen dat jullie het goed naar de zin hebben gehad.

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen