zondag 27 februari 2011

Kids sport

ASCHWIN:

Dit weekend waren het de kinderen die aan het sporten waren.

Gijs had gisteren zijn eerste volleybaltoernooi in Terneuzen. Zijn team van SV De Sterre uit Zuiddorpe won geen prijs, maar Gijs kwam er met een goed gevoel van terug. De test van de eerste wedstrijden met zijn team waren geslaagd.

Pien reed deze ochtend haar F5-wedstrijd op Lotte. Op het moment dat ik dit stukje schrijf is nog niet bekend wat de uitslag is. Die volgt later vandaag. Na afloop was ze in ieder geval niet helemaal tevreden over haar kuur... we zullen zien!
Hieronder nog enkele foto's:



Een bedenkelijke blik na afloop...

Update:
Pien heeft haar F5-proef gehaald! In totaal was ze 5e (voor de kenners: met een puntentotaal van 213). Het was voor haar de eerste keer in deze klasse. De ongerustheid bleek dus geheel voor niets...

donderdag 24 februari 2011

Ontstekinkje

ASCHWIN:

Een klein beetje roet in het eten: een ontsteking in mijn schouder maakt het rustig doortrainen lastig...

Sinds afgelopen weekend heb ik te maken met een ontsteking aan mijn rechterschouder. Een bezoek aan de huisarts gisteren, maakte me duidelijk dat het slijmbeurs en de peesaanhechtingen ontstoken zijn. Het gevolg hiervan was dat ik mijn rechterarm haast niet meer kon gebruiken.
Maar...: het wondermedicijn Diclofenac verricht wonderen! Al een uur nadat ik mijn eerste pilletje achter de kiezen had, was de pijn geheel verdwenen!
Ik weet ook wel dat dit verradelijk is. Je moet dan oppassen dat je niet te veel belasting op de schouder brengt, want dat helpt je op termijn enkel maar een paar stappen achteruit. Maar prettig is het wel!

Nu heb ik wel het geluk dat de voorwaartse beweging van de rechterarm gewoon goed te doen was. Maar elke beweging omhoog of opzij was onmogelijk geworden.
Hierdoor durfde ik het wel aan om deze avond toch maar een stukje op de hardloopband te lopen. Het volgende schema werkte ik af:

  • 0,5 km: 12 km/u
  • 0,5 km: 12,5 km/u
  • 0,5 km: 13 km/u
  • 0,5 km: 13,5 km/u
  • 0,5 km: 14 km/u
  • 0,5 km: 14,5 km/u
  • 1 km: 15 km/u
  • 0,5 km: 14 km/u
  • 0,5 km: 13 km/u
  • 0,5 km: 12 km/u
  • 0,5 km: 15 km/u
  • 0,5 km: 10 km/u
De komende week dien ik de medicijnenkuur nog af te maken. Daarna zouden de ontstekingen verholpen dienen te zijn. Tevens zal ik middels hulp van de fysiotherapeut me wat oefeningen eigen maken. Morgen hoor ik wanneer ik daar voor het eerst terecht kan.
En hopelijk levert dit allemaal het gewenste resultaat op, want anders lijkt er geen ander alternatief te zijn dat de gevreesde spuit in de schouder...!

zondag 20 februari 2011

Het gaat vooruit

ASCHWIN:

De hardlooptrainingen gaan goed vooruit. De afgelopen drie dagen 3x14 km hardgelopen. Ik merk dat de benen het weer goed verteren. En daarmee komt dan vanzelf de zin om meer te lopen weer terug.
Mijn voornemen om dit jaar meer te skeeleren en te wielrennen blijft overeind, maar ik merk dat met name in deze periode van het jaar het lopen toch fijner is om te doen. En als je dan toch weer de loop-draad hebt opgepakt, kun je net zo goed een wedstrijdje inplannen om je trainingen op te richten. Dat zal dus, zoals hier al eerder gezegd, de Zwinstedenloop te Sluis worden op 20 maart. Deze halve marathon is voorlopig de enige loopwedstrijd die in mijn agenda staat.


zondag 13 februari 2011

Mountainbiken en hardlopen

ASCHWIN:

Linda reed vandaag zo'n 46 km op haar mountainbike. Deels over verharde wegen, deels over het mtb-parkoers te Wachtebeke. Ook al bleef het droog deze middag, toch dient er na zo'n ritje flink gepoetst te worden!


Zelf liep ik in anderhalf uur zo'n 18 km. En dat was lang geleden. Maar tot een minuut of 75 ging het zonder een centje pijn. Het laatste kwartier begon ik een wat ongemakkelijk gevoel in rechterheup en -knie te krijgen. Natuurlijk gewoon een kwestie van gewenning en opbouw. De komende tijd dien ik wat vaker de afstanden te verhogen, dan komt ook dit weer in orde.
Hieronder mijn rondje (klik erop voor betere leesbaarheid):

zaterdag 12 februari 2011

Schilderen en taart

ASCHWIN:

Deze zaterdag was er geen ruimte om te gaan hardlopen voor mij. Hele dag een schilderklus geklaard in het kantoortje en de middag afgesloten met een heerlijke zelfgebakken taart (door Linda).

Pien daarentegen kreeg het vanmiddag plots op haar heupen en liep met keiharde muziek van de Black Eyed Peas en The Far East Movement een klein half uur op de loopband.

Morgen is het weer tijd voor een langere duurloop. Mogelijk eens richting de anderhalf uur.

woensdag 9 februari 2011

Voorzichtig voornemen

ASCHWIN:

Eigenlijk had ik geen hardloopplannen gemaakt voor de eerstkomende maanden. De trainingsarbeid is er ook niet naar, de afgelopen periode. Gemiddeld loop ik 2x per week. Vaak alleen op zaterdag en zondag. En dat is natuurlijk niet voldoende om met een goed gevoel vlammend een wedstrijd in te vliegen...

Maar doordat het plezier wel telkens voelbaar is als ik de tijd neem om te lopen, gaat het toch langzaamaan weer een beetje kriebelen. Om mezelf op deze manier wat meer te stimuleren (lees: in ieder geval niet wegzak naar minder dan 2x per week hardlooptraining!), heb ik toch nog eens op de hardloopkalender van de komende maand gekeken. En daar zag ik de Zwinstedenloop te Sluis ook weer tussen staan. Op 20 maart wordt daar weer de halve marathon gelopen over het schitterende parcours dat ik vorig jaar leerde kennen.
Dus...: voorzichtig denk ik na over het meelopen van deze mooie 21 km-loop. Niet voor een poging om een gooi naar mijn PR te doen. Nee, gewoon om daar lekker mee te lopen en weer eens te proeven van een wedstrijdloop. Kijken wat de komende weken me brengen wat betreft de lopersarbeid en of het zinvol blijkt om dit voorzichtige voornemen in de praktijk te brengen.

Toen ik op hun website keek, bladerde ik nog eens door de afbeeldingen van vorig jaar. Tot mijn verrassing stond ik daar zelf ook nog op. Geen spectaculaire actie-foto; ook niet de meest elegante. Maar een kiekje van net na de finish... (en dat zijn meestal niet de beste plaatjes...!)

zondag 6 februari 2011

Energie uit een blikje?

ASCHWIN:

Vandaag de laatste restjes energie uit de Red Bull-blikjes dat nog in het lichaam aanwezig was, eruit gegooid tijdens een intervaltraining op de loopband.

  • 0,5 km: 10 km/u
  • 1,5 km: 12 km/u
  • 1 km: 13 km/u
  • 1 km: 14 km/u
  • 1 km: 15 km/u
  • 1 km: 10 km/u
  • 1 km: 12 km/u
  • 1 km: 13 km/u
  • 1 km: 14 km/u
  • 1 km: 10 km/u



Een pittige 10 km die me voor de rest van de middag met een goed boek voor de open haard deed belanden. Met een ander drankje erbij...!

Wat een feest!

ASCHWIN:

Wat een feest was het in Valkenburg. Het hele stadje was veranderd in een groot trendy sportevenement. Red Bull Crashed Ice had gisteren een stukje Limburg overgenomen.
Op het terrein van het Casino, op de Cauberg, was een 350m lange ijspiste aangelegd, met heuvels, scherpe bochten, kuilen en allerlei andere angstaanjagende elementen die de schaatsers met 70 km/u dienden te trotseren. En dat ging niet alle schaatsers even goed af... De een na de ander haalde een bocht niet, verslikte zich in de ingebouwde downhill-trapjes etc. Wat een waaghalzen... En wat een spektakel!

Ongeveer 24.000 toeschouwers waren daar met ons rondom de baan en de podia. En er hing een feestelijke en energieke sfeer. Iedereen leek het enorm naar zijn zin te hebben. En wij ook!

Hier nog een promo-filmpje van de races om het wereldkampioenschap (waar deze rit in Valkenburg er eentje van is):



En hier nog een paar beelden en filmpjes van onszelf:

V.l.n.r.: Hanneke, Jesse, Anouk, Marcel, Jorrit, Gijs en Linda
(in afwachting van de eerste rit...)

Gijs aan de rand van de baan. Met witte muts daarachter Pien.

Ex-(Haagse)-ijshockeyer Marcel zag dit ook wel zitten. Bij gebrek aan kwalificatie, dan maar een frietje...!

Hier zie je een race op een van de grote schermen. Op het moment dat ze over de ijsbrug komen geschaatst, switcht de camera naar rechts....

Wat is er leuker dan na afloop ook zelf even op de baan te glijden!
(geluid op de achtergrond: optreden van DIO)

zaterdag 5 februari 2011

Meegenieten?

ASCHWIN:

Kun je er vandaag niet bij zijn in Valkenburg, bij Red Bull Crashed Ice? Kijk dan om 18:30 uur op RTL7!


Morgen lees je hier ons verslag!

donderdag 3 februari 2011

Zaterdag gebeurt het

ASCHWIN:

Zaterdag staat het te gebeuren: Red Bull Crashed Ice te Valkenburg. Daar vindt één van de spectaculaire wedstrijden plaats die meetellen voor het Wereldkampioenschap.
Hieronder een impressie van de wedstrijden in München. Valkenburg zal op z'n kop staan en wij zullen er bij zijn!