zaterdag 16 februari 2013

Fiets- en wandelbeurs Vlaanderen

ASCHWIN:

Vandaag brachten we een bezoek aan de Fiets- en Wandelbeurs Vlaanderen te Mechelen. We wilden o.a. wat informatie inwinnen over een wandelvakantie die we komende zomer in de Pyreneeën willen doorbrengen.

Maar tot de verbeelding spraken met name toch de (vakantie)fietsen die er stonden. We konden het dan ook niet laten om enkele proefrondjes te fietsen in de grote beurshal. Vooral de elektrische Specialized fiets 'Turbo S' maakte veel indruk. Ongelooflijk hoe je met minimale kracht met gemak een snelheid van 40 km/u kunt halen! Geweldige fiets, ook al speelt dit model wel een beetje vals...

Specialized Turbo S
 
Klaar voor gebruik... even testen.
 
Full speed ín gebruik!
 
Of deze: de Santos Tandem voor het échte reiswerk.
Gijs en ik zagen het wel zitten!
 
En Pien volgt wel op deze driewiels-ligfiets...
 
Wat ons wel een beetje tegenviel tijdens deze beurs, was het feit dat de nadruk met name lag op vakantiebestemmingen en minder op de materialen. We hadden gehoopt om daar de bekende fiets- en wandelmerken aan te treffen en nieuwe materialen te zien en uit te proberen. Dat aanbod was eigenlijk naar ons idee een beetje te beperkt.
Maar ach, het was de moeite van het bezoeken toch wel waard hoor.
 
 
 
 

4 opmerkingen:

  1. He wat fijn dat je dat allemaal ter plaatse kon uittesten. Had nog niet van die beurs gehoord. Een goede tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi fietsje inderdaad die specialized gaaf kleurtje ook !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We doen ons best meer leveranciers naar de beursvloer te halen. De afgelopen (succesvolle)editie zal daar zeker aan bijdragen (Stefan Maas van de beursorganisatie)

    BeantwoordenVerwijderen