dinsdag 18 juni 2013

Asics

ASCHWIN:

Zo'n 1x per jaar dien ik mijn hardloopschoenen voor de duurlooptrainingen en de langere wegwedstrijden te vervangen. Al jarenlang loop ik op Asics-modellen. Deze keer besloot ik niet persé weer een nieuw paar van Asics aan te schaffen. Ik zou me blanco laten adviseren door de deskundige hardloopspecialist (RunnersLab te Zwijnaarde).
Verschillende schoenen van verschillende merken kwamen in aanmerking voor mijn wensen en voeten. Maar uiteindelijk werd het toch gewoon weer een heerlijk paar van Asics!

Hieronder het model in de aangeschafte kleurstelling: de GT-2000.

Vanavond heb ik ze voor het eerst uitgeprobeerd tijdens mijn intervaltraining (6x400m tijdens een totale trainingsloop over 9 km. En ze zaten prima. Aangezien ik deze training op de Finse piste te Ertvelde liep, zijn de schoentjes meteen een beetje minder maagdelijk wit... Wel zo prettig!
 
Verder heb ik lang gezocht naar een fijn trailrunshirt. Dat denk ik nu ook gevonden te hebben bij ditzelfde hardloopmerk Asics. Ik heb ook de shirtjes van Salomon geprobeerd, met hun body-correction gedeelten rondom de borststreek. Fijne shirtjes, maar qua pasvorm niet ideaal voor me. Ook Gore heeft mooie functionele en ondersteunende shirtjes. Maar ook daarbij: vooral onder mijn oksels verre van ideaal qua pasvorm.
Totdat ik de zogenaamde InnerMuscle-shirtjes van Asics paste. Want die zitten perfect. Precies zoals ik het wil: strak rondom mijn lichaam en ondersteunend voor de spieren/schouders. Want het shirtje trekt als het ware je schouders naar achteren. Hierdoor treedt er (als het goed is...) minder vermoeidheid op in de schouders en blijven de longen door deze loophouding optimaal geopend.
 
Hieronder het InnerMuscle-shirtje:
 
 
Het gedeelte tussen de gele strepen 'trekt' de
schouders achterwaarts.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten