zondag 9 januari 2011

MTB-paradijs

ASCHWIN:

Het was de autorit vanuit Zeeuws-Vlaanderen meer dan waard richting Limburg: het gebied rond Valkenburg is een waar mountainbike-paradijs!

Gijs en ik verbleven een weekend in een hotel te Berg en Terblijt om een paar dagen met onze mountainbike te genieten van de heuvels, bossen en modderpaden. En dat is gelukt! De parcoursen staan prima aangegeven en de zijn meer dan 90% onverhard. De regen van de afgelopen dagen, maakte het extra zwaar en leuk.

Hieronder een filmpje van Gijs tijdens een lange beklimming net buiten Valkenburg. Op de achtergrond zie je het stadje nog liggen.



Uiteindelijk hebben we zaterdag een tocht gemaakt van een dikke vier uur! Gijs was niet kapot te krijgen. Daar waar ik voorstelde om een stuk af te snijden, omdat ik dacht dat het anders te ver zou worden voor hem, wees Gijs resoluut die voorstellen van de hand: Nee, we doen de hele route! Dat lukt ons makkelijk!

Hieronder nog een filmpje van een van de leuke momenten tijdens onze zaterdagrit.



Vanochtend hebben we trouwens ook nog iets leuks gedaan: mountainbiken in de mergelgrotten! In het gangenstelsel van meer dan 70 km (!), reden we achter een gids aan ongeveer een uurtje door de donkere gangen. Indrukwekkend en vreemde ervaring.
Hier zie je Gijs in de gangen:


Al met al een zeer geslaagd en sportief weekend!

6 opmerkingen:

  1. Mooi verslag, is inderdaad genieten daar in Limburg kan zelf niet wachten om er ook weer te gaan biken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Aschwin,

    Leuk hoor moet een aparte ervaring zijn om in de mergelgrotten te fietsen. Ik ben zelf ook al in de grotten geweest alleen niet op de fiets.

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig om dat te beleven met je zoon, een echt vader/zoon weekend, blijft jullie vast voor altijd bij. Leuk filmpje als Gijs zo tot zijn middel door het water kletst, is in ieder geval uit het goede hout gesneden. Geniet maar lekker na, groetjes Angelo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sorry voor de late reactie, druk druk.... Maar ziet er geweldig uit! Mooie omgeving dat zuiden van Limburg, en ook nog even door de grot rijden, hebben jullie goed gedaan. Geniet er nog even van.

    BeantwoordenVerwijderen