woensdag 7 juli 2010

Gevalletjes Tour de France

ASCHWIN:

Het is hier net zoals in de Tour de France op het ogenblik:
  • Pien is vandaag behoorlijk hard onderuit gegaan met haar mountainbike. Net zoals Frank Schleck eergisteren in de kasseien-etappe, raakte ook zij naast de weg en lukte het haar niet om op tijd vanuit het gootje weer op de weg te wippen met haar voorwiel. Het gevolg was dan ook een harde val op haar schouder. Nee, gelukkig geen botbreuk zoals bij Schleck, maar wel een flink opgezette linker schouder die ontdaan is van het bovenste laagje vel en een dito linker hand. Au!
  • Gijs daarentegen is meer een gevalletje Nikki Terpstra: hij ligt met hoge koorts in bed te rillen, terwijl de temperaturen hier in huis toch echt niet onder de 26 graden ligt. Het ziet er naar uit dat hij een griepje te pakken heeft.
  • Ikzelf ben dan de mecanicien van dit Tour-team. Natuurlijk had Pien haar mountainbike averij geleden. Nadat ik haar in de polder had opgepikt met de auto, ben ik thuis aan de slag gegaan met het repareren van de achter- en voorremmen. Die hadden een knauw gekregen tijdens de valpartij. Daarnaast moesten natuurlijk ook de twee nieuwe bandjes (zie vorig bericht) nog op de wielrenvelgen van mijn eigen fiets worden gelegd.
  • En Linda? Zij is natuurlijk de goed opgeleide ploegarts, die dan weer hier een temperatuurtje opmeet en dan weer eens daar een wond verzorgd.
Al met al is het hier een waar gevalletje Tour de France...!

Frank Schleck in betere tijden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten