vrijdag 30 december 2011

Afsluiter van 2011

DALAI LAMA:

'Developing inner values is much like physical exercise. The more we train our abilities, the stronger they become. The difference is that, unlike the body, when it comes to training the mind, there is no limit to how far we can go.'



Voorzichtig

ASCHWIN:

Nog steeds geen meter gesport sinds 2 weken.... Komende week wil ik het weer voorzichtig oppakken. Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Eerst maar eens op de racefiets en als dat naar tevredenheid verloopt zal ik ook eens een paar kilometer proberen hardlopen.

Pas als je geblesseerd bent merk je pas hoe ontzettend fijn het is om te kunnen sporten....!

dinsdag 27 december 2011

Goed alternatief

ASCHWIN:

De kerstman heeft me langs alle kanten verwend met een stapeltje boekenbonnen. Wat een feest! Aangezien ik nu toch niet kan hardlopen, skeeleren of wielrennen, ben ik bezig een hele reeks boeken van mijn wensenlijstje af te strepen.

Eerst maar eens drie boeken van mijn favoriet van het afgelopen jaar gekocht: Haruki Murakami.

De pijn in mijn knie vermindert niet. Ik zal daarom een dezer dagen een bezoek aan een arts brengen om er eens naar te laten kijken...


zaterdag 24 december 2011

Beetje ongedurig

ASCHWIN:

Het is toch wel al heel lang geleden dat ik vanwege een blessure helemaal niet kon hardlopen. Meestal blijf ik toch nog wel een beetje aan de gang. Maar nu zit het er écht niet in. De linkerknie blijft een verdikking houden en de pijn bij traplopen en onverwachte bewegingen is ook niet verminderd.

En eerlijk gezegd word ik daar toch wel een beetje ongedurig van. Ik kan m'n draai niet goed vinden...

Daarom fietste ik vanochtend op de gewone fiets met Pien naar Axel, om toch maar íets van beweging te krijgen. Maar ja, na 10 km stonden we weer thuis. Wel een leuk alternatief opgepakt: twee boeken van schrijver Haruki Murakami gekocht!

Daarna nog maar eens een flink eind met onze hond Sarah gaan wandelen: 4 km. Ze was er blij mee!

donderdag 22 december 2011

Noodgedwongen kerstvakantie

ASCHWIN:

Het ziet er naar uit dat de kerstperiode een noodgedwongen rustperiode met zich meebrengt op sportgebied. Mijn knie is toch na enkele dagen gaan ontsteken...! Voelt warm aan, doet pijn bij traplopen en onverwachtse bewegingen en is verdikt op en onder de knieschijf.

Ik ga nu maar niets meer forceren. Rust is het devies!

Allemaal alvast hele fijne feestdagen gewenst! Geniet ervan!



dinsdag 20 december 2011

Op eieren lopen

ASCHWIN:

Na de Jules Unlimited Loop speelden mijn beide knietjes en heup flink op. Vooral mijn linkerknie heeft 'schade' opgelopen.

Al enige tijd heb ik geregeld vocht op mijn linker knieschijf. Het vreemde eraan is dat het niet te voorspellen valt wanneer ik er last van krijg. Soms juist in periode van rust. En dan weer eens na een lange duurloop. Maar telkens is het een kwestie van één of twee dagen; daarna verdwijnt het weer vanzelf. Niet goed natuurlijk, maar ook niet iets wat me heel erg stoort in de trainingen.
Maar na de strandloop van afgelopen zondag zat de pijn juist ónder mijn knieschijf. Bepaalde bewegingen (vooral traplopen) gaven pijnscheuten, terwijl gewoon wandelen zonder pijn verliep. Blessure aan de meniscus?

Vandaag wilde ik toch eens heel voorzichtig testen hoe het zou voelen als ik op de loopband een klein eindje zou hardlopen. Alsof ik op eieren liep startte ik mijn hele rustige training van een half uurtje. In het begin voelde het ongemakkelijk en gevoelig aan de linker knie. Maar dit verdween na een vijftal minuten. Op die manier liep ik met een snelheid van 10 km/u een afstand van 5 km.

Nu, na afloop, heb ik nergens last van. De klachten zijn niet verergerd. Maar het knaagt toch wel een beetje aan mijn zelfvertrouwen voor wat betreft de trainingsopbouw die ik gepland heb voor de komende maanden...

maandag 19 december 2011

Uitslag strandloop

ASCHWIN:

Ik heb ondertussen de officiële uitslag van de Jules Unlimited Loop op internet gevonden.
  • 11e plaats
  • 1:32:03 uur
De gehele uitslag vindt je hier.

zondag 18 december 2011

Eindelijk in beeld

ASCHWIN:

Al meerdere malen heb ik foto's van Pien haar volleybalwedstrijden kunnen laten zien op deze weblog. Maar op de één of andere manier waren er telkens geen foto's van Gijs zijn volleybalwedstrijden te tonen. Tot nu!

Gisteren speelde hij met zijn team 3 wedstrijden in Goes, die ze alle drie wonnen!

Van links naar rechts, bovenaan begonnen:
Naomi, Laura, Celyza, Vego, Gijs en Stan

Gijs gooit op voor zijn opslag

Gijs als spelverdeler?

Wachten op de opslag van de tegenpartij

En zo vier je een gewonnen wedstrijd!

Jules Unlimited Loop

ASCHWIN:

Wat een heerlijke manier om een winterse zondagochtend door te brengen! Het weer viel héél erg mee (op de heenweg richting Breskens in de auto kregen we nog een fikse hagelbui op ons dak): van start tot finish ging de zon enkel maar meer schijnen. Uiteindelijk eindigden we met een stralend blauwe hemel boven de zee! Wie had dat gedacht...?!
Ondanks dat de wind flink waaide over het strand, kregen we als lopers het beste van het slechte: op de terugweg de wind schuin in de rug.

En omdat die wind op de heenweg van de start in Breskens naar het keerpunt bij het haventje van Cadzand tegen stond, had ik besloten om niet té snel te starten. 19 km over het strand rennen is immers lang genoeg om halverwege nog te versnellen.
In een comfortabele snelheid hopte ik de eerste 5 km van groepje naar groepje. Korte versnellinkjes brachten me van de ene groep naar de andere. Totdat ik uiteindelijk in een groepje terechtkwam waar ik wat langer in bleef zitten. Als volleerde wielrenners wisselden we elkaar mooi af in een goed georganiseerde waaier. Totdat enkelen besloten te versnellen. Zonde eigenlijk, want op één na heb ik ze later weer allemaal ingehaald. Het was fijner geweest dat we bij elkaar gebleven waren, maar ja...

Tot aan het keerpunt op 9,5 km liep ik dan ook met nog één andere loper. Hij bleek uit Utrecht te komen en kwam naar Zeeland voor 3 wedstrijden: deze Jules Unlimited Loop, de Zeeuwse Kustmarathon en de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen. Leuk.
We passeerden het keerpunt na 47 minuten. Daar was ik door de tegenwind niet ontevreden over.

Direct na het keerpunt (een eenzame man in een fel gekleurd vestje en met dito vlaggetje stond daar te koukleumen...) besloot ik met de wind schuin in de rug te versnellen. En dat ging prima. Zoals gezegd haalde ik heel wat lopers in, waaronder de lopers van mijn voormalig groepje.
Ik realiseerde me wel dat een tijd van 1:30 uur niet haalbaar zou zijn na halverwege een tijd van 47 minuten te hebben neergezet. Maar goed, ik zou een poging wagen richting die 1:30 uur te mikken.

Op deze manier liep ik kilometer na kilometer terug richting Breskens. Ik liep gewoon te genieten: prachtig strand, woeste golven, lekker lopend! Zoals gezegd: een ideale zondagochtend.
Maar mijn gedagdroom werd lelijk verstoord door plotse steken in mijn knie en later in mijn heup. Ai, dat voelde precies zoals mijn oude blessures tijdens mijn twee gelopen marathons! Vooral bij het passeren van de golfbrekerspaaltjes, waarbij ik me licht moest verdraaien of springen om er tussendoor te lopen, voelde ik de pijnscheuten het meest. Ik moest nog een aantal kilometer lopen. In de verte zag ik de duinovergang naar de finish bij camping Napoleonhoeve. Ik zou het zeker wel volhouden, maar het was wel even een domper.

Gelukkig zag ik in de verte Pien lopen, samen met onze hond Sarah. Dat gaf me een mooi mikpunt. Weer iets verder zag ik Gijs en Linda boven op de duinen staan. Ook dat was fijn om me op te richten. Ik kon hierdoor mijn tempo wel redelijk goed vasthouden. Werd dan ook door niemand meer ingehaald. Uiteindelijk zat er zelfs nog een sprintje in tijdens de laatste verharde 500 meter. Ik weet niet precies hoeveelste ik ben geworden. Rond de 10e plaats denk ik. En de eindtijd? Als ik het goed heb gezien is dat 1:31 uur geworden.

De laatste kilometer op het strand.
Ik loop in het zwart met naast me meehollend Pien en Sarah.

Net voor de duinovergang.
Nog steeds Pien in de achtervolging!

En tijdens de duinovergang word ik achtervolgd door Gijs!

Het was een erg mooie en leuke loop om aan mee te doen. Volgend jaar ben ik hopelijk weer van de partij. Gijs zal er dan ook meedoen met de korte afstand.
Ik maak me alleen een beetje zorgen om mijn knie en heup. Want hoe gaan die zich houden bij de langere afstanden. Het volgende doel is immers de 34 km door de duinen en over het strand tijdens Trail by the Sea. En daarna richting de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen in mei.

Maar goed, daar ga ik me nu nog geen zorgen om maken. Ik train de komende maanden gewoon op mijn gemakje verder, waarbij de weekkilometers na de jaarwisseling zullen worden opgeschroefd.

zaterdag 17 december 2011

Pittige weersverwachting

ASCHWIN:

Misschien niet de meest ideale voorbereiding voor de Jules Unlimited Loop morgen over het strand bij Breskens, maar een dagje sauna was toch weer érg fijn.
En ach, als ik de weersverwachting voor morgenochtend zie (regen, harde wind, natte sneeuw), dan compenseert die sauna-hitte misschien wat...

En daarna: een warme chocomelk mét slagroom! Ook voor de supporters Linda, Gijs en Pien, want die zullen het mogelijk nog kouder krijgen dan ik...


donderdag 15 december 2011

Heb ik niet...

ASCHWIN:

Het is maar goed dat ik de afgelopen periode een paar kilo verzwaard ben, want anders was ik vandaag de sloten ingeblazen tijdens mijn trainingsrondje door de polders! Wat een wind! En wat een regenbuien tussendoor!
Maar ik liep niet zo heel lang (38 minuten), aangezien ik zondag die 19 km-strandloop heb (hoe zal dat zijn met dit soort weer?!).

En vanwege een vrije dag vandaag (dus alle tijd): daarna een lekker warm badje...


En nee, helaas heb ik niet zo'n 'houtgestookte hottub' thuis staan. Maar ik kwam dit tegen op internet en het leek me zó lekker...
En nee, gelukkig heb ik niet zo'n snor...!

maandag 12 december 2011

Korte update

ASCHWIN:

Het is heerlijk om weer de meeste dagen van de week te kunnen trainen. Door de studie van het afgelopen anderhalf jaar was dat toch vaak een probleem.
Maar ook vandaag had ik weer tijd om op de loopband met een gemiddelde snelheid van 11,5 km/u in een dik uur 12 km te rennen. Ik had wel een paar versnellingen ingeprogrammeerd, maar zeker niet te gek na de intensieve training van gisteren.

Deze week probeer ik nog een paar keer een rustige training uit te voeren; zeker niet te lange afstanden meer. Dit met het oog op de 19 km strandloop van as. zondag (Jules Unlimited Loop te Breskens).

Ken je dat tv-programma van de VARA nog met diezelfde naam...?

zondag 11 december 2011

Snel half uurtje

ASCHWIN:

Geïnspireerd door het Europees Kampioenschap veldlopen op tv, trok ik mijn trainingskloffie aan om een niet te lange en vooral snelle looptraining uit te voeren.

Met het rustige in- en uitlopen erbij, liep ik een gemiddelde snelheid van 13,6 km/u. Terugkijkend in de data van Runkeeper zag ik tot mijn tevredenheid dat een aantal kilometers met een gemiddelde snelheid van boven de 15 km/u werden afgelegd. Goede test dus. Op deze manier liep ik 6,89 km.

zaterdag 10 december 2011

Banden weer opgepompt

ASCHWIN:

Voor de afwisseling én om de stramheid van gisteren een beetje uit mijn benen te rijden, besloot ik vandaag mijn racefiets weer eens uit de schuur te halen. Dát was lang geleden! Zó lang geleden, dat de bandjes allebei plat stonden...

Maar het was natuurlijk weer heerlijk om een rondje te fietsen. Niet te lang, niet te snel, gewoon lekker doorgefietst op een klein verzetje.



vrijdag 9 december 2011

Drinken, drinken, drinken

ASCHWIN

Een beetje dom is het wel en het is ook niet de eerste keer dat het me overkomt...

Afgelopen maandag liep ik anderhalf uur en dronk daarbij een halve liter water op tijdens die training. Gisteren deed ik een vergelijkbare training, maar ging ik op pad zonder drinken mee te nemen. Op zich ging dat tijdens het lopen prima. Maar al direct na het douchen voelde ik de stijfheid in mijn bovenbenen trekken, om zich deze ochtend pas écht te laten voelen. Ter vergelijking: afgelopen maandag en dinsdagochtend voelde ik helemaal niets van die duurloop!

Ik weet het ook (eigenlijk) wel: drinken, drinken, drinken! Tijdens en na de training. Het voorkomt verzuring van de spieren en bevordert het herstel.

Ben alleen een beetje hardleers. Voorlopig zal het weer (even?) goed gaan en ga ik niet meer op pad zonder mijn drinkgordeltje om de heup...


donderdag 8 december 2011

Hardlopende kerstboom

ASCHWIN:

Vanmiddag wat eerder gestopt met werken om nog voor het avondeten een wat langere trainingsronde te lopen. En aangezien ik voorzag dat ik pas in de schemering terug thuis zou komen, heb ik voor het eerst met een paar Rucanor Running Lights rond mijn armen gelopen. Deze twee armbanden kun je rond je bovenarmen dragen en zijn voorzien van rode led-lichtjes; die kun je constant laten branden of op een knipperstand. Die knipperstand vind ik zelf het veiligst, aangezien die toch meer opvalt in het verkeer.

Uiteindelijk liep ik een lekker, maar vooral mooi rondje. Van Zuiddorpe liep ik naar het kunstbos van Axel, om daar een stuk van het nieuwe parcours van de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen te lopen en vervolgens via een grote lus door het bos over te steken naar het nieuwe bos achter Den Doelder. Op die manier liep ik een groot gedeelte van deze training op onverharde ondergrond. Daarna liep ik als een knipperende kerstboom over het fietspad weer terug naar Zuiddorpe. Hieronder de gegevens in beeld. Een mooie 18,5 km afgelegd met een gemiddelde hartslag van 145 bpm. Na iets meer dan anderhalf uur was ik weer thuis...



Gijs in actie

ASCHWIN:

Hier nog twee leuke actiefoto's van Gijs tijdens zijn deelname aan de DOW-Aflossingsmarathon van afgelopen zaterdag.

De eerste meters

De laatste meters


dinsdag 6 december 2011

Oók leuk!

ASCHWIN:

Om als hobby lekker te kunnen sporten (of het nu hardlopen, wielrennen, skeeleren, volleyballen, paardrijden of mountainbiken is) is natuurlijk heerlijk! Alle vier zijn we de laatsten om dat te ontkennen. Maar...

... er zijn nog zo veel andere leuke hobby's waarin je je plezier kunt vinden en je verder in kunt ontwikkelen.

Voor Pien is dat onder andere muziek. Muziek om naar te luisteren, maar ook steeds meer om het zelf te maken. En vandaag mocht ze in de muziekwinkel een nieuwe gitaar uitzoeken. Als een kind in een snoepwinkel mocht ze allerlei gitaren uitproberen, beluisteren en bevoelen. Wat een feest!

Uiteindelijk is het niet de zwarte akoestische gitaar geworden die je hier op de foto ziet, maar een mooi Spaanse bruine... én een voetensteuntje én een stemfluitje én wat nieuwe plectrums. Als sponsor was het een genoegen om er bij te zijn...!

(klik voor vergroting)

Piramidetje

ASCHWIN:

De draad die ik opgepakt heb meteen maar even goed verder uitgerold: een piramide-training op de loopband uitgevoerd die er als volgt uitzag:

  • 500 m à 10 km/u
  • 500 m à 11 km/u
  • 500 m à 12 km/u
  • 500 m à 13 km/u
  • 500 m à 14 km/u
  • 500 m à 15 km/u
  • 500 m à 16 km/u
  • 500 m à 17 km/u
  • 500 m à 16 km/u
  • 500 m à 15 km/u
  • 250 m à 14 km/u
  • 250 m à 13 km/u
  • 250 m à 12 km/u
  • 250 m à 11 km/u
  • 500 m à 10 km/u
Vooral na die 500 m's à 16 en 17 km/u had ik echt de neiging om de snelheid terug te brengen naar jog-tempo. Vond het behoorlijk zwaar om na die 'top' van de piramide eerst weer die 500 m à 16, 15 en 14 km p/u af te werken vooraleer ik eindelijk weer een beetje op adem kon  komen bij de 13 km/u. Om het niet té gek te maken na mijn duurloop van gisteren, ben ik dan ook maar op een gegeven moment van 500 m overgeschakeld naar 250 m per snelheid.

Op deze manier liep ik in iets meer dan 30 minuten een afstand van 6,5 km.

maandag 5 december 2011

Belangrijke stap

ASCHWIN:

Wat een lekker gevoel: de eindscriptie van mijn studie Register Bedrijfskunde heb ik gisteren afgerond en vandaag ingeleverd! Dit betekent dat ik eindelijk weer lekker kan sporten zonder dat ik hoef te denken: 'Straks als ik thuiskom nog even dit of dat doen aan de studie'... Nu dien ik 'enkel' nog de scriptie te verdedigen voor de examencommissie, half januari 2012. Maar goed, met het afronden van deze scriptie 'win' ik weer heel veel vrije tijd!

Om dit te 'vieren' heb ik meteen maar een lange duurloop ingepland bij thuiskomst van het werk. Op een heerlijk rustig tempo tussen de 10,5 en 11,5 km/u liep ik 90 minuten op mijn nieuwe Asics-schoenen. 'Niet verstandig', hoor ik je denken, 'om meteen anderhalf uur te gaan lopen op nieuwe schoenen'. Maar aangezien het hetzelfde model was als mijn vorige paar, had ik er wel vertrouwen in. En dat bleek terecht te zijn. Want zonder ook maar één blaartje volbracht ik de gelopen 17 km. Prima schoentjes dus!

Ik hoop op deze manier lekker wat kilometers te kunnen maken de komende weken.

Over iets meer dan twee weken pik ik ook de Jules Unlimited Loop over het strand tussen Breskens en Cadzand mee. Daar kijk ik eigenlijk wel naar uit. Beetje spannend vind ik het wel, want je weet immers nooit van tevoren hoe het strand er bij ligt: los zand of harde ondergrond. Of misschien heeft het wel gesneeuwd?!

Ik ga ook nog eens kijken of er een leuke wedstrijd in de laatste week van december wordt georganiseerd. Iemand nog tips?

zondag 4 december 2011

Uitslag DOW Aflossingsmarathon

ASCHWIN:

De uitslag van de DOW-Aflossingsmarathon staat ondertussen online. Je vindt 'm hier.

De feiten van ons SWH-team op een rijtje:

  • 35e plaats (van de 112 deelnemende teams)
  • Eindtijd na 42 km: 3:13:04 uur
  • Gemiddelde snelheid: 13,1 km/u
De tijden per loper:
  1. Nicole Serrarens: 29:31 min.
  2. Michiel Weernekers: 21:55 min.
  3. Jasper Thijs: 24:04 min.
  4. Gijs van den Abeele: 24:24 min.
  5. Aschwin van den Abeele: 20:54 min.
  6. Monique Alefs: 22:13 min.
  7. Jan van Drongelen: 25:44 min.
  8. Ignaas Bisdom: 24:18 min.

zaterdag 3 december 2011

DOW Aflossingsmarathon

ASCHWIN:

Vorig jaar sneeuwde het tijdens de DOW-Aflossingsmarathon in Terneuzen. Toen ik vanochtend naar buiten keek, zag het er niet veel beter uit: regen en wind.
Maar het weer viel alles behalve tegen vandaag. Enkel onze eerste loper (Nicole) had de pech om in de regen te moeten lopen. Bij de vierde of vijfde loper van ons estafetteteam scheen er zelfs een fel zonnetje, waardoor de meesten veel te warm gekleed van start gingen.

En het was druk in Terneuzen. Daar waar er vorig jaar nog een stuk of 85 teams meeliepen, waren er nu een kleine 120 teams ingeschreven! De meesten liepen met 8 personen (ieder 5,2 km), sommigen met een paar minder en een enkeling liep de marathon alleen.
Ons team bestond uit (in volgorde van start):
  1. Nicole Serrarens
  2. Michiel Weernekers
  3. Jasper Thijs
  4. Gijs van den Abeele
  5. Aschwin van den Abeele
  6. Monique Alefs
  7. Jan van Drongelen 
  8. Ignaas Bisdom
En het was een goed team! Vorig jaar was onze eindtijd van het SWH-team na 42 km: 3:35 uur. Dit jaar: 3:13 uur! 
De uitslag staat nog niet online. Maar ik kan wel alvast verklappen dat Gijs zichzelf overtrof. Hij liep de 5,2 km in een hele mooie tijd van 24 minuten. Als 'menneke' van 13 jaar schoof hij tijdens zijn 5,2 km vele plaatsen naar voren. Hij liep van de ene volwassene naar de andere.
Zelf liep ik mijn 5,2 km in 20 minuten. Volgens mij precies hetzelfde als vorig jaar.
Zodra de tijden per loper bekend worden gemaakt, zal ik ze hier op de weblog plaatsen.

Hieronder alvast een foto-impressie van vandaag. Helaas heb ik geen foto's van de eerste twee lopers (Nicole en Michiel).

Jasper geeft zijn stokje vol overgave over aan Gijs

Gijs op weg voor zijn 5,2 km

Gijs geeft stokje weer over aan Aschwin

Aschwin tijdens zijn rondje

De finish van Monique, waarna ze...

... het stokje doorgeeft aan Jan

En de overdracht van het stokje aan de laatste loper: Ignaas

Hét bewijs van de eindtijd: de finish van Ignaas

Zoals elk jaar is ook de 'nazit' in de kantine een wezenlijk onderdeel van deze estafetteloop. Het is vaak voor velen lang wachten op de prijsuitreiking, die uiteindelijk om 17:00 uur van start ging. De bar deed goede zaken: de Westmalle's werden flink verkocht. De sfeer werd steeds uitgelatener...

Met Pien in afwachting van de prijsuitreiking

Tijdens een paar uur wachten zijn de smartphones tóch wel een uitkomst

Eindelijk! De prijsjes in ontvangst genomen...

donderdag 1 december 2011

Goede smaak

ASCHWIN:

Ik had hier nog niet vermeld dat ik een paar nieuwe hardloopschoenen heb aangeschaft. Wederom een paar Asics. Het model GT-2160. Het is de opvolger van mijn huidige hardloopschoen die prima bevallen is.
Heb nog even getwijfeld over een Saucony en Nike model, maar toch maar gekozen voor het vertrouwde gevoel van de Asics-schoen. Waarom wisselen als die goed bevalt?
Hieronder de GT-2160 in de juiste kleuren. Ze zien er nog steeds zo uit als op de foto, aangezien ze nog niet uit de doos zijn geweest. Deze week ga ik ze voor het eerst écht uitproberen.


En blijkbaar is het niet zo toevallig dat dit model mij zo goed bevalt. Ben dan ook niet de enige die er zo over denkt. Zo las ik vandaag nl. het volgende:

Persbericht:

ASICS is trots te mogen aankondigen dat Runner’s World Magazine, wereldwijd dé autoriteit op het gebied van informatie over hardlopen, de ASICS GT-2160 heeft bedacht met de Internationale “Editor’s Choice award” 2011.


Runner’s World Magazine kent de prestigieuze Internationale “Editor’s Choice award”elk jaar aan één type schoen toe. In de publicatie werden onder meer de rotsvaste stabiliteit, de perfecte voetomvattende pasvorm en de zachte demping van de GT-2160 genoemd als hoofdredenen voor het winnen van de prijs.


De schoen werd verkozen door een internationaal panel van Runner’s World-redacteurs uit de 15 verschillende landen waar dit toonaangevende magazine verschijnt (Australië/Nieuw-Zeeland, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Nederland/België, de Filippijnen, Polen, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten).

“ASICS is trots om deze prijs te ontvangen van één van de meest gerespecteerde informatiebronnen op de hardloopmarkt,” verklaart Alistair Cameron, Voorzitter en CEO van ASICS Europa B.V. “Het is de tweede keer dat de GT-2100-reeks de award heeft gewonnen en het is uiteraard de best verkochte performance hardloopschoen ter wereld voor een reden. Deze prijs bevestigt dus de positie van ASICS als eerste keuze van de lopers.