vrijdag 19 oktober 2012

In het land van heksen en de heuvels

ASCHWIN:

Hoe heerlijk is het om met zomertemperaturen een lange wandeling met z'n allen te maken door een herfstdecor!

Vandaag trokken we met z'n viertjes én hond Sarah naar Elzele/Ellezelles (nabij Ronse) om er een wandeling van een kleine 20 kilometer te maken in het land van de heksen en de heuvels. Het was eigenlijk een wandeling over een ideaal trail-hardloopparcours. Ik dacht vaak: 'Ik moet hier eens terugkomen en deze ronde hardlopend volbrengen'.

Leuk waren ook de vele beelden van heksen, duivels en andere mysterieuze figuren die we tijdens het eerste uur van onze wandeling tegenkwamen. Een plaatselijke kunstenaar is erg druk bezig om de omgeving rond Elzele een mysterieus sfeertje mee te geven; en dat is wel gelukt. Je ziet het op de foto's wel terug.

En ook Sarah deed het ondanks haar mindere gezondheid en hoge leeftijd weer goed vandaag. Ze liep prima mee. In het begin iets enthousiaster dan aan het eind van het rondje, maar dat is logisch. De laatste maanden eet ze heel slecht; maar onderweg had ze een heerlijk broodje mee met ons (zie filmpje).


Hieronder het gewandelde rondje. Je ziet dat ik onderweg eventjes vergeten was de gps weer aan te zetten. Dus er zit een 'gat' in het rondje linksboven en het totaal aantal kilometers klopt dus niet...

 
Begin- en eindpunt van de route: de heks van Elzele!
 

 
We omarmen onderweg de duivel met viool.
 
Gijs wordt nagekeken door... tja... door wat eigenlijk?!
 
Een loslopend kalfje
 
Ook beelden hebben natuurlijke behoeften, zo blijkt
 
Sarah 'verfrist' zich even
 
De route die we liepen was er eentje uit de serie van 8 wandeltochten door de Brabantse Ardennen en het Land van de heuvels (kaarten verkrijgbaar bij 'De Rouck Geocart' - ref. 923).
 

1 opmerking: