vrijdag 5 oktober 2012

VSF Fahrradmanufaktur

ASCHWIN:

Toegegeven: alleen al vanwege de naam van dit fietsenmerk zou ik er op willen rijden! 'VSF Fahrradmanufaktur'. Dit (je raadt het al) Duitse fietsenmerk is in Nederland niet zo bekend. Behalve dan bij mensen die regelmatig de fiets gebruiken om er mooie reizen mee te maken. Want VSF is van origine een echt 'reisfietsenmerk'. Sinds enkele jaren verbreden ze overigens hun assortiment wel stapsgewijs naar andere fietsmodellen.

Maar het is natuurlijk niet enkel vanwege de naam dat ik er op zou willen rijden. Het zijn fietsen die zich bewezen hebben als robuust en betrouwbaar tijdens fietsvakanties. En daarbij, ik ben al enige tijd op zoek naar een reisfiets die nog gebaseerd is op de ouderwetse 'randonneur-fietsen':  omgebouwde racefietsen om mee rond te trekken en bagage te dragen. En daar heeft VSF me definitief overtuigd. Want zij hebben in vergelijking met de andere reisfietsenmerken (in mijn ogen) de mooiste (moderne) randonneurfiets in hun assortiment zitten: de VSF TX-Randonneur.

Dit stalen (!) frame en verdere opbouw van de fiets ziet er goed uit en is ideaal voor mijn doel: meerdaagse fietstochten maken incl. kampeerbepakking én te gebruiken voor woon-werkverkeer. Bijkomend voordeel: het is één van de lichtste reisfietsen die je kunt vinden (14,4 kg).

Je raadt het al: ik heb onderstaande fiets besteld. En wel bij 'Fietsen De Specht' te Antwerpen. De enige verdeler van VSF-fietsen in de directe regio en specialist op het gebied van reisfietsen.

VSF TX-Randonneur

De fiets kan tot maximaal 40 kg aan bagage dragen (tot 30 achter en 10 voor). Daartoe zal ik gebruik maken van een tweetal sets Ortlieb-fietstassen. : stevig en 100% waterdicht. Hieronder een afbeelding van één zo'n tas:



Nu moet ik helaas nog een paar weken wachten vooraleer de fiets helemaal gereed is. Maar ook al gaan we de herfst- en winterperiode in: ik kan haast niet wachten om er op uit te trekken! Ik heb namelijk al een paar mooie fietsroutes in gedachten...

1 opmerking:

  1. Hoi Aschwin, het is fantastisch om op de fiets mooie gebieden te verkennen met het tentje op de bagagedrager. Ik heb in 1997 samen met een vriend (Patrick Suy) eens 10 dagen door de Pyreneeen gefietst. Met de bus naar Montpellier en vandaaruit door de bergen ricting Andorra en uiteindelijk met de bus vanuit Gerona terug naar huis. Een fantastische ervaring, veel gelachen, de gekste dingen meegemaakt en eigenlijk moet ik het nog eens doen. Veel succes met je voorbereidingen en gefeliciteerd met je aankoop, ziet er heel mooi uit. Groetjes Angelo

    BeantwoordenVerwijderen