woensdag 9 december 2009

Vreemde hardlooprecords

ASCHWIN:

We zijn gewend om ons tijdens het hardlopen te richten op de eigen persoonlijke records. En als je eens zin hebt om te fantaseren of je te verwonderen over de enorme prestaties van de topatleten, dan kijk je naar de nationale- en wereldrecords.
Maar wist je dat er nog meer hardloop-records worden gevestigd die te bewonderen zijn? Misschien niet allemaal even voor de hand liggend, maar toch: doe het maar eens na...

Een paar voorbeelden:

De verste afstand afgelegd op een loopband in 24 uur tijd. Heb je daar enig idee van?

Bij de vrouwen is het wereldrecord in handen van ene Edit Berces uit Hongarije. Zij liep in 2004 maar liefst 247,2 km in 24 uur! Hier een foto die genomen is tijdens haar geslaagde recordpoging.


Edit Berces

Bij de mannen staat het record bij deze zelfde discipline op naam van (houd je vast!) Arulanantham Suresh Joachim. De heer (met tevens de mooiste naam ter wereld...!) komt uit Australië en vestigde zijn recordafstand van 257,88 km in 2004 te Canada.

Dus, als het even niet meer lukt om je PR te verbeteren op de 10 km of de (halve) marathon, denk dan eens aan een minder voor de hand liggend (wereld?)record zoals hierboven beschreven. Als je inspiratie nodig hebt, klik dan eens hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten