maandag 10 mei 2010

Giro d'Italia in Zeeland

ASCHWIN:

Niet zo heel vaak krijg je de kans om een groot wielerevenement van dichtbij mee te maken. Soms kun je de mazzel hebben dat je tijdens je zomervakantie vlakbij de route van de Tour de France verblijft of dat je tijdens de mei-vakantie in Italie verblijft. Ook het voorjaar biedt natuurlijk wel wat mogelijkheden: de voorjaarsklassiekers net over de grens.
Maar vandaag zou de Giro met zijn etappe eindigen in Middelburg. En niet onbelangrijk: we hebben nog steeds vakantie; dus alle tijd om er een roze-gekleurd-italiaans-zeeuws dagje van te maken!

Aanvankelijk wilden we eerst naar de kustlijn rijden, waar we het peloton vanop de duinen bij bijvoorbeeld Domburg konden zien passeren. Maar op het laatste moment toch besloten om naar Middelburg te rijden en de renners in de stad zelf hun laatste 2 kilometers te zien rijden. En dat was een goede beslissing. Want het was feest in Middelburg! De sfeer zat er de gehele middag goed in. Veel roze-gekleurde petjes, shirtjes, slingers en zelfs een roze-spuitende-fontein. Italie (en de rest van de wereld) moest duidelijk worden gemaakt dat Zeeland blij was met de Giro.

Uiteindelijk vonden we een mooi plekje op 1.600 m. voor de streep. Een plekje waar ook Gijs en Pien goed de gehele straat konden overzien. Van ver zagen we ze aankomen: een grote kopgroep en even later de achtervolgende groep met een balende Cadel Evans.
Hier het filmpje:

2 opmerkingen:

  1. Natuurlijk hebben wij genoten,van de schitterende rit,door het Zeeuwse land!
    Wij hebben de start meegemaakt in Amsterdam en ook dat was overweldigend!
    In Zeeland is op de Girodag een speciale Girokrant in de rose kleur uitgekomen.Hebben jullie deze krant nog en is het misschien mogelijk om hem op te sturen?
    Groetjes uit Meerlo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan misschien nog wel aan een exemplaar van die rose uitgave van de PZC komen. Ik laat het je nog weten. Stuur anders even je e-mailadres naar: abeele@gmail.com.

    Groet,
    Aschwin.

    BeantwoordenVerwijderen