zondag 9 mei 2010

Vi älskar Sverige

ASCHWIN:

Vi älskar Sverige = wij houden van Zweden

Na een vakantie in het midden van Zweden zeggen we hier in huis (met een beginnersaccent): Vi älskar Sverige! Want wat is dat een prachtig land om je vakantie door te brengen...

En wat deden de Abeeltjes daar? Sporten natuurlijk! En tussendoor zochten we ook nog naar de Ur-Saab (gevonden in Trolhatten), elanden (gevonden in het bos waar we verbleven) en rust (ook gevonden: wist je dat er in Zweden helemaal niemand woont?).

Maar vooral sporten dus. We hebben er hardgelopen, veel gemountainbiked, met een vierpersoonskano een van de vele prachtige meren afgevaren, op paarden gereden, gewandeld, gevoetbald en geskelterd (dat is dan voor deze keer ook maar een sport!).

Onderstaande video is gemaakt tijdens een tocht met ons vieren. Ik probeer Gijs en Pien in te halen bergop. Vooral Gijs bleek deze vakantie een heuse klimgeit op de fiets... (het geluid niet te hard zetten: de wind waait nogal hard in het luidsprekertje...!)



En deze video is gemaakt toen ik samen met Gijs een tocht maakte. Even een hapje eten op een droomlocatie!



Het weer zat ons gelukkig mee. Geen regen en temperaturen die schommelden tussen de -5 gr.C. (nacht) en 10 graden (overdag). We werden op een van onze dagen zelfs verrast door een sneeuwbui die we hier in Nederland niet zo goed kennen (zelfs niet na onze afgelopen sneeuwrijke winter). In twee uur tijd lag er een pak sneeuw van ongeveer 15 centimeter! Maar ondanks die sneeuwbui scheen overdag gelukkig de zon. Dus we werden niet gehinderd in onze sportieve plannen.

Piens grote liefde: het IJslandse paard Stuggi 


Aankomst na een halve dag varen in de kano


De wielerhelden Gijs en Pien tijdens mountainbiketocht


Pien nog eens paardrijdend in de sneeuw (deze keer op pony Melle)


Wandelen met z'n allen


Gijs rijdt zich vast in de sneeuw...

En omdat ik het niet kan laten (als Saab-liefhebber), wil ik hier toch even het bewijs tonen van onze zoektocht naar de Ur-Saab in Zweden:

3 opmerkingen:

  1. Ben een klein beetje (gezond) jaloers...
    Ik ben een groot fan van Noorwegen is wat woester/ruiger, toch had/zou ik graag in Juni een week naar Zweden gaan, daar geeft Ewald Wagenaar een (hard)loop retraitre "Temmen van je drive" aan de rand van het nationaal park Tiveden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zweden: ideaal vakantieland maar ik zou er nooit willen wonen vanwege een té hoog Ikea-gehalte ...
    Maar de foto's tonen een geweldige tijd voor jullie alle 4, en daar doe je't toch voor hé!?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaan in juni, Ingrid! Alleen dat temmen van je drive is dan weer erg zonde...

    BeantwoordenVerwijderen