donderdag 12 augustus 2010

Lezen, lezen, lezen...

ASCHWIN:

Nog zoiets heerlijks van de vakantieperiode: lezen, lezen en nog eens lezen. Een hele stapel boeken verhuisde mee van huis naar ons vakantie-adres in Z-Frankrijk. Gijs en Pien lezen zich helemaal suf aan de de spannende jeugdserie van John Flanagan: De Grijze jager (8 delen). Gijs is ondertussen ook in een nieuwe spannende boekenserie begonnen: Gone van Michael Grant. Hij baalde er zo van dat hij het eerste deel al zo snel uithad op vakantie, dat hij zojuist deel 2 in de boekhandel in Axel heeft gehaald!

Zelf las ik ook een aantal boeken tijdens deze vakantie. Eentje daarvan heeft een sport-achtergrond en dat is de nieuwste roman van Mart Smeets: De afrekening.
Nou ja, 'sport-achtergrond' is misschien niet zo'n goede typering voor dit boek. Het speelt zich af in het journalistenwereldje rondom de Tour de France. In die zin gaat het meer over de hoofdpersoon die journalist is dan over het wielrennen zelf. 
Het boekje leest zoals een wielrenfiets: razendsnel! Het is in de stijl van Smeets zijn eerdere romans: het leest lekker weg, het is erg onderhoudend en je bent gedurende het hele boek benieuwd naar de ontknoping (die natuurlijk lekker lang op zich laat wachten...). Met andere woorden: een prima boek om in de schaduw op je vakantieoord een paar heerlijk ontspannende uren te hebben!
Extra leuk aan dit boek vond ik de mix van fictie en non-fictie. Natuurlijk is het verhaal geheel verzonnen, maar je leest toch continue de werkelijke ervaringen van Smeets terug in de verhaallijn. Ook zijn speciale band met Armstrong komt in het verhaal terug. Maar hoe dat nou met die (geheime) liefdes van de hoofpersoon zit in het boek... Fictie of niet?!

2 opmerkingen:

  1. Aschwin
    Een echte ontknoping was er niet in De Afrekening!
    Was het nou zijn dochter,of niet?
    Groetjes Harry

    BeantwoordenVerwijderen