woensdag 29 september 2010

Heidi terug in Nederland

LINDA:

Jammer genoeg komt er aan alle leuke dingen altijd snel een einde. Dit weeekend terug gekomen uit Zwitserland en wat heb ik genoten. Veel gewandeld, gezien, gekletst en heel veel gelachen. Ja.. dat krijg je als je met 4 vrouwen op stap bent. Volgend jaar weer, hebben we nu al afgesproken. Het weer was 2 dagen erg mooi. Deze dagen zijn we dan ook echt de bergen ingetrokken. De eerste dag de Stockhorn. Een heerlijke dag met een paar flinke beklimmingen. Zie de foto's hieronder: 

Boven op de Stoskhorn



Na een wandeling van ruim 3 uur verkoeling voor de voetjes!

De tweede dag vertrokken we uit Uetendorf richting Beatenberg. Een prachtig autoritje langs de Thunersee. Met de zon over het water. Bij Beatenberg namen we de kabelbaan naar boven. Geweldig uitzicht, spectaculair. Aan de ene kant de Thunersee en in de verte de toppen van de Jungfrau. Deze dag hebben we een prachtige wandeling gemaakt van ruim 5 uur. Zie onderstaande kaart:

klik erop voor vergroting

Vanaf de top zijn we via Guggisgrat, Gemmenalphorn naar Seefeld gelopen. Vandaar een steile afdaling richting Oberberg en verder naar Oberburgfeld terug naar het middenstation Vorass. In plaats van de kabel, namen we deze keer de trotti-bike-routen (op een step) van 12 kilometer naar beneden. Heerlijk om op wielen te staan na 5 uur klimmen en dalen. Dat voel je wel als laaglander. Een erg geslaagde dag. Zie impressies hieronder:



Drie Heidi's op de berg!

Op het hoogste punt moet er natuurlijk gebouwd worden

Spectaculair uitzicht

Echte Heidi-koeien met bel

Trotti-bikes

Terug bij de auto waren we moe maar zeker erg gelukkig. Wat een prachtige dag!

De derde dag begon  mooi, maar onze fietsttocht langs de Aare viel in het water. We begonnen in Thun en wilden langs de Aare fietsen richting Bern.  Na ongeveeer 2 uur fietsen waren we tot op ons ondergoed nat. In een stadje een droge joggingbroek gekocht en toch maar de trein genomen terug naar Thun.

Van links naar rechts: Astrid, Marina, Linda en Joanna

Vanaf dan bleef het eigenlijk regenen. De laatste dag hebben we dus maar als echte vrouwen gewinkeld.

Joanna: bedankt voor je gastvrijheid!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten