zondag 9 oktober 2011

Eerste Zeeuwse trailwedstrijd

ASCHWIN:

Voor de komende maanden heb ik eigenlijk geen grote loop- of fietswedstrijden op mijn agenda staan. Wel zal ik als het uitkomt meedoen aan een aantal lokale straat- en veldloopwedstrijden. De komende weken ga ik eens kijken of ik wat leuke evenementen kan uitkiezen voor het volgend jaar.

Eén nieuwe hardloopwedstrijd is me echter al opgevallen: de eerste Zeeuwse trailwedstrijd bij Renesse. Deze zal plaatsvinden in februari 2012 en kent een onverhard parcours over een afstand van 33 km. Mooie uitdaging, toch?

Hieronder het persbericht van de organisatie:


TRAIL BY THE SEA WORDT DE EERSTE ZEEUWSE TRAILRUN

RENESSE - Op 26 februari 2012 staat er in Zeeland dan eindelijk een Trailrun op de loopagenda, met de typisch Zeeuwse naam: 'Trail by the Sea'. Over een afstand van ± 33 kilometer wordt er over een zo goed als geheel onverhard winters parcours gelopen. Ideale omstandigheden voor stoere mannen en vrouwen.
Na het succes van "De halve van Renesse" heeft Stichting Sportpromotion Zeeland  de handdoek opgepakt om tegemoet te komen aan een behoefte onder Zeeuwse atleten om een trailrun te organiseren in onze mooie provincie. Op dit moment zijn ze druk doende om het idee vorm te geven.
Steeds meer hardlopers blijken op zoek te zijn naar lopen met meer uitdaging. Op zoek naar meer beleving, anders dan de massale evenementen over asfalt. Dichter bij de natuur, om de rust te voelen en te ervaren hoe fraai de omgeving is.
Schouwen-Duiveland is in Zeeland, met name de Kop van Schouwen met haar vele landschapswisselingen de ultieme plaats om een zeer gevarieerd parcours voor een trailrun uit te zetten. Het beantwoord goed aan het idee hoe een trail er uit moet zien:
Hardlopen off-road, over smalle paadjes (genaamd trails) en natuurlijke hindernissen zoals bergen (in ons geval de "dutch mountains" in de vorm van pittige duinovergangen, de dito heuvels in het bos van Westenschouwen en voor de kenners onder ons; de beruchte zandverstuivingsheuvels in de "meeuwenkolonie") en de alsmaar veranderende stranden langs de Zeeuwse kust te bedwingen, onder weersomstandigheden die niet te voorspellen zijn. Het kan vriezen of het kan dooien!
De meeste Trailers zijn avontuurlijk ingesteld en vinden hun pad door ze gewoon 'zwervend' in te slaan. Het vinden van een nieuwe route geeft veel voldoening. De organisatoren onderschrijven dit standpunt en gaan bij het uitzetten van de route dan ook uit van een behoorlijk portie "zelfredzaamheid" van de deelnemende Trailer. Uiteraard wordt de avonturier niet zomaar "het bos ingestuurd". Na aankomst staat de Trailer een warme opkikker te wachten.
De start van de eerste "Trail by the Sea" is om 11.00 uur vanaf Camping "Strandpark De Zeeuwse Kust" te Renesse.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Aschwin,

    Gaaf hé staat bij mij in ieder geval ook op de planning. Zeeland wordt steeds populairder op loopgebied bij veel lopers. Weer een schitterend evenement erbij !!

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. had hem ook al zien blinken op de kalender deze, dus wie weet als de pees meewil...

    BeantwoordenVerwijderen