zondag 30 oktober 2011

Herfstvakantie

ASCHWIN:

De afgelopen week zaten we met vrienden in Biersdorf am See in Duitsland. De Eifelregio leent zich uitstekend om een actieve herfstvakantie door te brengen. De vele bossen kleurden in alle prachtige herfstkleuren en het zonnetje scheen de hele week.
Niet toevallig kwamen we uit bij Biersdorf am See. Je hebt daar een zogenaamd 'Sport Resort', dat bestaat uit een hotel en bijbehorende losse vakantiehuizen. In één van die huizen verbleven wij. Het hotel en de omgeving bieden allerlei sportfaciliteiten, waarbij we toch vooral van de mooie omgeving hebben genoten. Maar na een dag wandelen of een stevige hardlooptraining is een luxe zwembad en een mooie sauna natuurlijk altijd welkom!

Het hardlopen in de herfstbossen met zulke fijne temperaturen én de heuveltrainingen die ik er tijdens mijn duurlopen kon uitvoeren, maakte het gebied bij uitstek geschikt voor afwisselende trainingen.
Maar ook wandelden we op één van de dagen door dit gebied meer dan 20 km. Vooral erg knap van de kinderen!

Uitzicht rondom het hotel

Behalve de aangename stad Trier, die het bezoeken meer dan waard is, is de rest van het Eifelgebied toch nog niet geheel van zijn oubollig imago af. Ze doen er alles aan om zich meer te richten op outdoor- en avontuurlijke activiteiten.
Dus, met andere woorden: een prachtig gebied om te rennen, wandelen, mountainbiken en/of kanoën. Hippe restaurantjes, winkels en café's ga je er overigens niet vinden...

Hier nog wat beelden (klik erop voor vergrotingen):


Pien en Gijs in een park te Trier

Monschau

Linda en Sarah in Monschau

2 opmerkingen:

  1. Hoi Aschwin,

    Ik vond het al verdacht stil op facebook en op je weblog. Leuk zo`n actief vakantie weekje !! eifelgebied is idd prachtig. Erg mooi Monschau en het ruikt ook zo lekker daar hé.

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige omgeving zo blijkt! Voor het hele gezien fun!

    BeantwoordenVerwijderen