maandag 7 september 2009

Waarom lopen we hard?!

ASCHWIN:

Ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag heeft ASICS een grootschalig Europees onderzoek laten uitvoeren naar het waarom achter het hardlopen. Het is interessant om te zien dat er toch wel grote verschillen zijn waar te nemen tussen de redenen van de onderzochte lopers uit de verschillende Europese landen.
Neem maar eens een kijkje op de volgende site van ASICS. Hier staan alle onderzoeksresultaten op een rijtje:
http://everythingaboutrunning.asics.eu/nl_nl/introductie/

De wereld van de hardlopers kent volgens ASICS een nieuwe 'boom'. Steeds meer mensen starten met hardlopen: 36% van de mensen tussen de 15 en 65 jaar in Europa zie je hardlopen op straat, in parken, bossen en in fitnesscentra.
Als het om hardlopen gaat, is Nederland nog steeds een land van "beginners": meer dan een derde van de Nederlandse hardlopers is minder dan een jaar geleden gestart met sporten. Die "onvolwassen" houding ten opzichte van de sport zou de reden kunnen zijn waarom zij vinden dat hardlopen nog geen belangrijk deel uitmaakt van hun leven en waarom ze nogal idealistische doelstellingen hebben. De belangrijkste redenen om ermee te beginnen is fitter worden en gewicht verliezen (respectievelijk 61 % en 40 %). En zij willen gemiddeld 9,5 kg afvallen. Hun motivatie om ermee door te gaan is ontstressen (29 %), zich amuseren (40 %) en de geestelijke voldoening achteraf (26 %).

Wat is jouw reden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten