zondag 15 november 2009

Uitslag Zevenheuvelenloop Nijmegen

ASCHWIN:

De Zevenheuvelenloop 2009 zit erop! Wat begon als een regenachtige, donkere dag, pakte uiteindelijk toch nog uit in een mooie droge loopdag over de heuvels bij Groesbeek en Nijmegen.

Zoals al eerder vermeld hier op de blog startten Linda en ikzelf beiden op de 15 km, maar niet tegelijkertijd. Aangezien er in totaal zo'n 29.000 lopers meededen, werd er gestart in verschillende groepen. Dit om de massa ietwat te spreiden.
Maar dat betekent niet dat je hierdoor rustiger loopt! Nee, van begin tot eind loop je constant in een peloton; en hoe kan dat ook anders met zó veel mensen.
Maar wat een mooie wedstrijd is dit zeg. En zo ontzettend goed georganiseerd. Alles perfect geregeld.


Aankomst van de vele, vele deelnemers (29.000!)

Om 13:01 uur was ik zelf aan de beurt om van start te gaan. Ik had me voorgenomen om zeker niet té hard vertrekken, om op deze manier een gelijkmatige race te kunnen lopen. En dat lukte me goed vandaag. Hier mijn tussentijden en eindtijd:
  • Doorkomst 5 km: 20:59 min.
  • Doorkomst 10 km: 41:54 min.
  • Finishtijd 15 km: 1:02:33 uur
In mijn categorie (mannen 35 - 39 jaar) werd gestart door 2.276 deelnemers. Ik eindigde met mijn tijd op plaats 174.
Totaalplaats: 1.210 (van de 29.000 deelnemers).

Linda moest eigenlijk pas om 14:00 uur starten. Maar via slinkse wegen was het haar gelukt om in een eerder startvak terecht te komen, waardoor ze rond 13:30 uur van start kon gaan voor haar race. Ze mikte op een tijd van 1:30:00 uur, maar dat pakte héél anders uit (in positieve zin!):
  • Doorkomst 5 km: 27:04 min.
  • Doorkomst 10 km: 53:23 min.
  • Finishtijd 15 km: 1:18:52 uur
In haar categorie (vrouwen 35 - 39 jaar) werd gestart door 938 deelneemsters. Linda eindigde met haar goede tijd op de 186e plaats.
Totaalplaats: 11.735 (van de 29.000 deelnemers).


Linda net na de finish

Vanaf maandag zijn de persoonlijke video's van alle deelnemers te zien op de website van de Zevenheuvelenloop. Vanaf dinsdag ook foto's die gemaakt zijn van alle deelnemers door de organisatie. Ik plaats ze hier nog wel later deze week. Hier de link naar de de site: klik hier.

O ja, nog één ding:
Aangezien wij in Zeeuws-Vlaanderen het moeten stellen zonder een treinenstelsel van de NS, komt het niet zo vaak voor dat wij gebruik maken van de trein om te reizen. Maar telkens als ik het wél doe, geeft het een hoop ellende. Ook vandaag weer.
De treinreis die vanaf Goes naar Roosendaal, Breda en uiteindelijk naar Nijmegen ging, zou volgens de officiële dienstregeling van NS net iets meer dan 2 uur duren. Maar wat bleek: de totale vertraging was meer dan 1:30 uur (op een reis van slechts 2 uur!!!). Verschrikkelijk!!! Hierdoor was ik maar nét op tijd om van start te gaan om 13:00 uur.
De terugreis verliep overigens iets beter (maar niet zonder vertraging...).
Voor iedereen die zich herkent in klachten over de NS: klik hier.


Bijkomen in de trein tijdens de terugreis

Volgend jaar pak ik weer gewoon de auto...

7 opmerkingen:

  1. Beiden mooie tijden gelopen en zo te zien gelellie druk.
    En de NS, het zit soms tegen...
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgend jaar gewoon de auto: weet nog een leuk parkeerplekje, plaats zat en 500mtr van de start...knappe tijd verder (allebei)
    Liep zelf ook 1:02, maar iets minder seconden (157ste in onze categorie, en 1089 overall) en vond het inderdaad een heel mooie wedstrijd

    gr
    Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hele goede tijden en uitslagen,die jullie beiden gelopen hebben,daar in het Nijmeegse land.
    Dat geeft zeker veel voldoening.
    Aschwin,geen last van knie of heup gehad?
    Wat betreft de vertraagde reis met de N.S. daar kunnen wij ook hele verhalen over vertellen!

    Nu lekker herstellen,en dan over op het winterseizoen!
    Groetjes van ons uit Meerlo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgend jaar weer Nijmegen? Kan het iedereen aanraden.
    Gr. Edwin (tot ziens hier in de buurt)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tom: dat we elkaar dan niet gezien hebben. Jammer. Startte je ook om 13:01?

    Harry & Ria: de knie en heup hielden zich goed. Het laatste kwartiertje wel wat last van heup, maar ik heb er voor mijn gevoel geen seconde langzamer door gelopen. Nu (2 dagen later) zijn alle klachten alweer verdwenen.

    Edwin: jazeker, volgend jaar weer. Jij hebt trouwens wel een supertijd gelopen zeg! En inderdaad, tot ergens hier in de buurt tijdens de winterwedstrijdjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De reactie hierboven is van mezelf. Ging iets fout, waardoor er 'anoniem' staat.
    Groet,
    Aschwin.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het was er iets drukker inderdaad dan een trimloopje hier in de buurt. Allebei prima gelopen hoor! Je had het duidelijk naar je zin in de trein. Je hebt eigenlijk wel waar voor je (trein)geld gehad trouwens !

    BeantwoordenVerwijderen