zaterdag 7 november 2009

Wat is er toch aan de hand in België?!

ASCHWIN:

Ongelooflijk! Wat is er toch aan de hand in België? Gisteren heeft weer een groots wielrenner zich daar van het leven beroofd: Dimitri de Fauw.
Voor wie het niet weet: de Fauw was met name op de piste een klasbak. Tijdens de zesdaagse wedstrijden haalde hij zijn grootste successen. Hij is slechts 28 jaar geworden.
Ik heb deze foto van hem altijd prachtig gevonden. Ik vond 'm nu ook weer op internet terug. Kijk eens naar de krachtinspanning: zijn gezicht haast onherkenbaar verwrongen!



Kort persbericht over de zelfmoord van de Fauw:

6-11-2009:

Wielrenner Dimitri De Fauw (28) heeft zich van het leven beroofd. Dat meldt Sporza. De Fauw was jarenlang een vaste waarde in het zesdaagsecircuit en werd op de piste meermaals Belgisch kampioen in verschillende disciplines. Woensdag eindigde hij samen met de Deen Marc Hester nog als zevende in de Zesdaagse van Grenoble.
De Fauw was ook actief op de weg. Van 2003 tot 2005 reed hij voor Quick.Step. In 2006 maakte hij de overstap naar Chocolade Jacques. Op het einde van dat jaar kwam De Fauw op de Zesdaagse van Gent in botsing met de Spanjaard Isaac Galvez, die overleed aan de gevolgen van zijn val. De Fauw worstelde daarna met een zware depressie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten