maandag 28 september 2009

Herstel richting de marathon

ASCHWIN:

Ik merk dat ik in de herstelweken zit in mijn trainingsprogramma. Met de marathon in het vooruitzicht (nog 20 dagen te gaan!) bouwt het trainingsschema langzaam af, zodat mijn lichaam in deze laatste weken geen onnodige energie meer verspeelt. Met name door het wegvallen van de 32-kilometerlopen in het weekend van mijn schema, worden alle mankementen en klachtjes minder. Vooral de knietjes merken dit goed. Want ook al weet je dat het erbij hoort dat je op de top van je lichamelijke kunnen balanceert tijdens de zwaarste trainingsweken, tóch ga je dan twijfelen door al die klachten. Komt het wel goed? Herstel ik nog wel op tijd? Wat als de klachten niet weggaan vóór de marathon?
Maar nu heb ik er wel vertrouwen in. Proberen rustig mijn laatste weken door te trainen, blessure-vrij te blijven en niet onverwacht een zware verkoudheid of anderszins op te lopen. Op hoop van zegen....

zondag 27 september 2009

Foto's clubkampioenschap

ASCHWIN:

Hier nog wat extra foto's van het clubkampioenschap van RKHAV van gisteren. Klik op de foto's voor groter formaat.


Pien met vriendinnen



Gijs zet startblokken goed vóór 60 m. sprint


Gijs start 60 m. sprint


Pien voor start 40 m. sprint


Aschwin verspringen


Gijs tijdens 1.000 m.


Pien tijdens 1.000 m.


Aschwin eindsprint van 800 m.


Gijs met vrienden


Aschwin speerwerpen


Pien ná 1.000 m.


Tussen de onderdelen door...

Clubkampioenschap RKHAV

ASCHWIN:

Gisteren was het clubkampioenschap van RKHAV. Gijs en Pien konden zich tijdens de meerkamp meten met hun club- en leeftijdsgenoten. Maar niet alleen Gijs en Pien, maar ook niet-leden trimmers mochten zich tijdens een vijfkamp met elkaar meten. Vandaar dat Linda en ikzelf ons hadden ingeschreven voor dit clubkampioenschap.
Helaas kampt Linda sinds een aantal dagen met een ontsteking in haar voet, waardoor ze moest afmelden. Erg jammer voor haar, want ze had er veel zin in.

Eerst even over Gijs. Hier volgen zijn uitslagen. Hij heeft het heel goed gedaan, want zoals je kunt lezen heeft hij op drie van de vier onderdelen een persoonlijk record behaald!
  • 60 meter: 10.2 sec.
  • 1.000 meter: 4:02.6 min. (PR)
  • hoogspringen: 1.10 m. (PR)
  • kogelstoten: 5.07 m. (PR)
Gijs kogelstoten

Dan Pien. Ze heeft één persoonlijk record behaald, en werd op de 1.000 m. zelfs clubkampioene! Knap gedaan, zeker als je bekijkt dat ze nog energie over had na deze kilomterloop.
  • 40 meter: 7.6 sec.
  • 1.000 meter: 4:41.9 min. (clubkampioen!)
  • verspringen: 2.80 m. (PR)
  • balwerpen: 9.65 m.
Pien 1.000 meter

Ikzelf deed voor het eerst van mijn leven mee aan de technische onderdelen. Iets anders dan lopen heb ik immers nog nooit gedaan. Erg leuk was het om van meer ervaren atleten te horen welke techniek je moet gebruiken tijdens bijvoorbeeld het speerwerpen en het kogelstoten. Dat is écht een vak apart, daar ben ik nu wel achter... Ook zo'n sprint over 100 meter viel me tegen. Eén ding ging echter wel naar volle tevredenheid en dat was de 800 meter. Ik werd dan ook eerste bij dit onderdeel!
Maar goed, hier mijn behaalde resultaten:
  • 100 meter: 15.1 sec.
  • 800 meter: 2:39.1 min. 
  • verspringen: 3.91 m.
  • kogelstoten: 6.22 m.
  • speerwerpen: 19.76 m.
Aschwin speerwerpen

Al met al was het erg leuk om zo met z'n allen de hele dag op de atletiekbaan bezig te zijn. Er was tijdens dit toernooi altijd wel één van ons bezig met een onderdeel. Wel denk ik dat zowel Gijs, Pien als ook ikzelf het vooral moeten hebben van de looponderdelen. Alledrie hebben we minder affiniteit met de overige technische onderdelen. Niet voor niets zijn we een 'lopers-familie'!

dinsdag 22 september 2009

Rekoefeningen

ASCHWIN:

Ik ben eigenlijk altijd een beetje lui geweest met het uitvoeren van rekoefeningen. Meestal was het even oprekken vóór het lopen en nog even strekken ná het lopen. Maar ik ben toch wel overtuigd geraakt van het nut van de rek- en strekoefeningen. Het werkt preventief voor het oplopen van blessures.
Het is nog steeds niet mijn hobby, maar eerder een noodzakelijk kwaad. Met name onderstaande spiergroepen probeer ik op mijn loopdagen met de oefeningen te versoepelen en/of te versterken.






Het gaat hierbij om (van boven naar beneden): de adductoren, de gastrocnemius, de hamstrings, de quadriceps en de soleus. Want ik heb gemerkt, dat áls er ergens pijntjes en stijfheden komen, dat deze plekken het meest essentieel zijn om goed te onderhouden.
Door al dat geloop, word ik nog eens een heuse amateur-fysio!

maandag 21 september 2009

5 dagen rust

LINDA:

Even een update. Afelopen dinsdag ging ik samen met Aschwin lopen. Wilde ongeveer 10 kilometer lopen en aangezien het al weer stil en verlaten is in de polder 's avonds ging Aschwin mee. Halverwege een dikke vette kramp in mijn spier op mijn achterbeen. Dikke stress dus zo'n 2 weken voor de singelloop. Ben dus ook meteen gaan wandelen om geen blijvende blessure te creëren. Na deze bewuste avond dus ook niet meer hard gelopen tot vandaag. Het leuke is dat je merkt dat je het lopen echt mist als je een paar dagen niet de ontspanning krijgt van het lopen. Het fietsen in Belgisch Limburg vond ik ook erg leuk. Heb nu al weer zin in de Ardennen. Heerlijk hardlopen, wandelen en fietsen en voor de rest lezen en kampvuurtje stoken. Gijs zijn favoriete bezigheid. Vanavond 12 kilometer gelopen en dat ging lekker. Op het gemak de lange weg af van Hulst naar Zuiddorpe.

Mountainbiken in de Voerstreek

ASCHWIN:

Afgelopen weekend met een groep bevriende koppels (24 mannen en vrouwen), waarmee Linda en ik gedurende het jaar veel vrijwilligerswerk verrichten voor de jeugd in het dorp, in een prachtig (groot) huis in de Voerstreek (België) gezeten.

Los van de gezelligheid, het lekkere eten en (iets te veel) drinken, wil ik het hier hebben over de mountainbike-tocht die we op zaterdag hebben gereden.


Van een uur of elf in de ochtend tot vier uur in de namiddag hebben we een prachtige route gereden vanuit Slenaken (net over de grens in Nederland). De heuvels waren soms kort en heel steil, soms ook wat langer en glooiender. Heerlijk om volle bak tegen die heuvels op te rijden!
Het is een gebied dat ik nog niet kende. Maar ook al zijn de Ardennen iets grilliger en vind je er wat meer bossen, deze streek is zeker de moeite waard om nog eens naar terug te keren. Linda en ik denken erover om nog eens met Gijs en Pien dit gebied te bezoeken en ook dan een weekend lang met de mountainbikes het terrein te verkennen.



De looptrainingen hebben zowel Linda als ik zelf noodgedwongen moeten laten vervallen dit weekend. Maar conditioneel hebben we toch het een en ander aangescherpt. Met nog een paar weekjes te gaan, zullen we vanaf vandaag het programma nog éven heel serieus hervatten. Ook wil ik de nog resterende periode wat meer op de voeding gaat letten. Meer koolhydraten en water, minder het vettige spul en de alcohol. We gaan ervoor!

woensdag 16 september 2009

Coopertest

ASCHWIN:

Vanavond organiseerde RKHAV weer een coopertest voor de leden. Gijs en Pien deden alweer voor de 3e keer aan deze coopertest mee (een halve in hun geval). Aangezien ik toch daar op de baan aanwezig moest zijn, dacht ik dat het geen kwaad kon om mezelf ook eens te testen tijdens zo'n coopertest. De laatste keer dat ik zo'n test van 12 minuten heb gelopen, moet ergens tijdens mijn middelbare schoolperiode zijn geweest. Tijdens de gymles was dat een jaarlijks terugkerend fenomeen. Door de één gevreesd, door de ander geliefd...



Pien en Gijs liepen gezamenlijk dus de 6 minuten-test.
Pien haalde haar PR nét niet! Ze kwam 5 meter te kort na 6 minuten harldopen. Haar resultaat: 1.220 meter.
Gijs verbeterde zijn PR wél en kwam uit op 1.382 meter. Een verbetering van 6 meter...

Daarna mocht ik zelf aan de bak tijdens de hele coopertest van 12 minuten. De kunst is om je krachten zó te verdelen dat je die 12 minuten zo optimaal mogelijk indeelt. En dat is moeilijk, daar kwam ik wel achter. Maar met het eindresultaat was ik echter wel heel tevreden: 3.215 meter. Volgende keer doe ik weer mee!

Hieronder zie je het schema dat een indicatie geeft van de prestatie.


dinsdag 15 september 2009

Alvast een nieuw doel!

ASCHWIN:

Zoals al eerder vermeld (en zoals je in de rechterkolom van deze blog kunt lezen) is Linda in training voor de halve marathon van Breda op 4 oktober en ikzelf voor de marathon van Amsterdam op 18 oktober. Maar ja, wat doe je daarna dan...?!

Om niet in een diep zwart gat te vallen en te voorkomen dat we ons gaan vervelen (...) hebben we eens de hardloopkalender voor de rest van het jaar erop nageslagen. We willen graag nog een gezamenlijke wedstrijd plannen. Het liefst ook nog een bijzonder mooie loop.

En dan kom je vanzelf uit bij....: de Zevenheuvelenloop te Nijmegen! Deze beruchte loop over het schitterende parkoers rondom Nijmegen en Groesbeek loopt 15 km door de bossen en over de 7 kuitenbijtende heuvels.
Ikzelf heb 'm ooit één keer eerder gelopen, in 2002. Mijn eindtijd was toen 1:02:33. Kijken of dat nu beter kan met een marathon in mijn benen!

Hier een mooie 3D-flight van het parkoers:

maandag 14 september 2009

Nieuw clubtenue Gijs en Pien (RKHAV)

ASCHWIN:

De atletiekvereniging RKHAV heeft nieuwe clubkleding laten ontwerpen. Gijs en Pien zijn vandaag voor het eerst in het nieuwe tenue gaan trainen. Hier een kleine modeshow in het geel-blauw:





zondag 13 september 2009

Gevaarlijke sport

ASCHWIN:

Vandaag voor de laatste keer in mijn trainingsschema een lange duurloop van 32 km afgewerkt. Wederom van Perkpolder via Terneuzen terug naar Zuiddorpe gelopen. Vanaf een km of 25 ging het niet meer zo lekker. Mijn bovenbenen en mijn heup verstijfden helemaal. Misschien toch iets te weinig gegeten en/of gedronken.
Maar goed, ik ben blij dat het vanaf vandaag allemaal toch iets minder zwaar wordt tijdens de trainingsdagen. Natuurlijk zal ik de komende weken nog steeds wel duurlopen tot ongeveer 20 km lopen en tussendoor de kortere en wat snellere trainingen.

Je maakt soms toch wel wat mee tijdens zo'n lange duurloop... Zo werd ik vandaag tot mijn grote verbazing aangereden door een auto die mij onder de zeedijk bij Zeedorp inhaalde! Hij reed zo dicht langs me af dat ik met mijn linker elleboog (ik liep geheel rechts van de weg) tegen zijn spiegel knalde. Gelukkig liep het allemaal redelijk goed af omdat ik net mijn elleboog naar achter bewoog en op die manier tegendruk gaf, maar schrikken was het wel! Vanavond zal de elleboog behoorlijk blauw zien ben ik bang. Maar ik heb er verder weinig pijn aan, behalve een wat beurs gevoel.
De spiegel van de auto lag aan gruzelementen. Die was natuurlijk met een klap ingeklapt en daardoor was het binnenwerk (de spiegel zelf) uit de spiegelkast gevallen. Aan een paar draadjes bungelde de spiegel langs het portier van de Seat Alhambra.
Het meest verbijsterd was ik nog wel door de reactie van de bestuurder. Totaal geen excuses, totaal niet vragen of ik me bezeerd had! Het enige wat hij zei was: 'Ik moest uitwijken voor de motor die ons tegemoet kwam'. Toen ik zei dat hij misschien toch ook wel even had kunnen wachten om mij in te halen totdat die motorrijder voorbij was (je zag 'm immers al van verre aankomen op die rechte wegen onder de zeedijk), mompelde hij enkel wat en begon zijn spiegel te repareren.
Ik ben maar gewoon verder gelopen, aangezien ik merkte dat het met mijn elleboog wel meeviel...

Tja, dan is hardlopen in de Zeeuwse polders tóch nog een gevaarlijke bezigheid!

zaterdag 12 september 2009

Kinderracefiets

ASCHWIN:

Op het gevaar af dat deze blog nu wel heel veel wielrenartikelen krijgt, toch nog één berichtje nu over die andere prachtige sport.
Enkele jaren geleden kochten we in Frankrijk een mooi kinder racefiets voor Gijs. Ondertussen is Gijs er uit gegroeid en heeft Pien er haar kilometertjes op gefietst. Ook zij is er uit gegroeid.
Gijs is nu op internet hard op zoek naar een grotere wielrenfiets. Een kleine volwassen frame-maat (zo rond maatje 48).

Nu staat hun eerste racefietsje op internet te koop (op Prikbord van Zeelandnet). Toch jammer dat ze er beiden uitgegroeid zijn; het fietsje heeft namelijk een hoog 'aaibaarheidsgehalte'. Kijk maar eens naar deze foto:


Dus als je nog iemand kent die een fietsje zoekt...!

vrijdag 11 september 2009

Vuelta wordt spannend

ASCHWIN:

Tjonge, die Gesink is wel héél goed bezig in de Vuelta. Vandaag deed hij een greep naar de macht door weg te rijden bij de klassementsrijders die nog voor hem staan in het algemeen klassement. Even leek het erop dat hij ook nog ging meestrijden voor de dagoverwinning, maar hij kwam net te kort. Wel snoepte hij 18 seconden af van zijn achterstand op Evans en gouden trui-drager Valverde. Hij staat nu op de 3e plek in het algemeen klassement op minder dan 20 seconden van Valverde! Ongelooflijk sterk gereden van Gesink.
Hier de laatste paar kilometer om nog eens van te genieten:



Zou Gesink dit niveau in de laatste week van de Vuelta kunnen volhouden? Zo ja, dan maakt hij een héél erg grote kans op de eindoverwinning. In voorgaande jaren zakte Valverde namelijk steeds door het ijs in die laatste (anderhalve) week. En Evans...? Hoe doorstaat die die laatste week? Hij rijdt wel véél sterker dan in de Tour.
Afijn, het wordt nog een mooie fietsweek!

donderdag 10 september 2009

Inspiratie nodig?

ASCHWIN:

Loop je zelf ook? Dan heb je af en toe van die dagen dat het even niet zo lekker gaat met je traininkje, dat je denkt: 'Is dit het nu allemaal wel waard?' Ik heb een paar dingen die mij helpen; één daarvan is om op YouTube te snuffelen naar inspirerende filmpjes over hardlopen. De marathon- en ultrarunregistraties zijn natuurlijk het meest tot de verbeelding sprekend.
Hier is een filmpje dat je als loper kan inspireren om je training voort te zetten om het gestelde doel te halen:



Op het eind van de film spreekt één van de ervaren marathonlopers (Dick Beardsley) de volgende veelbelovende bewering uit:
'When you cross that finish-line, no matter how slow or no matter how fast, it will change your life forever!'

Kijk, dat zijn nog eens beloften! Daar doen we het toch voor...? Afijn, ik wil het er in ieder geval wel eens op wagen!

Weet je wat Gijs er van vindt? 'Die Amerikanen doen wel héél erg overdreven over die marathon zeg! Het is wel knap hoor, zo'n marathon, maar het is toch ook weer niet zó bijzonder dat je hele leven erdoor veranderd?!'.

Nee, lijkt me ook niet, hij heeft zeker gelijk. Het lijkt me hooguit een hele mooie ervaring die je toevoegt. En dat is genoeg om er voor te gaan!

woensdag 9 september 2009

Stukje geschiedenis

ASCHWIN:

De marathon bestaat natuurlijk al heel erg lang als loopafstand. Het was immers de soldaat Phidippides die ooit (even opgezocht, want dat jaartal wist ik niet meer: in 490 v. Chr.) als eerste van het plaatsje Marathon naar Athene rende om te melden aan het thuisfront dat de Grieken daar van de Perzen hadden gewonnen.
De naam 'marathon' is dan ook genoemd naar deze gebeurtenis die z'n oorsprong vond in de gelijknamige plaats.

Maar pas veel later werd de marathon een officiële wedstrijdafstand. Het was pas in 1908 dat op de Olympische Spelen (in Londen) de afstand voor het eerst als olympische wedstrijd werd gelopen. Daarvoor werd de marathon sinds enkele jaren natuurlijk wel al als wedstrijd her en der georganiseerd. Hieronder een foto die genomen is tijdens de marathon van Boston, in 1904. Even goed zoeken: je ziet een witte loper in z'n eentje tussen een heel peloton aan volgers op de fiets (klik op de foto voor een vergroting!).
Het is de eerste foto die ooit is genomen tijdens de Boston Marathon. De loper op de foto is Sammy Mellor die hier nog aan de leiding loopt na 22 miles. Kort na het nemen van deze foto zou hij totaal uitgeput de wedstrijd verlaten. Wie uiteindelijk die editie van 1904 won, weet ik niet...


Nog even terugkomend op die Phidippides... Er gaat namelijk ook het verhaal dat hij een heel andere tocht hardlopend te voet heeft afgelegd. Niet van Marathon naar Athene, maar van Marathon naar Sparta én terug! Een tocht van maar liefst 246 km, waar hij twee dagen over zou hebben gedaan. De reden van deze tocht was om hulp te gaan vragen bij de Spartanen. De Perzen, waar de Grieken op dat moment mee in volle oorlog waren nabij Marathon, waren namelijk met veel meer strijders aanwezig dan de Grieken. Een beetje hulp van de Spartanen (ook niet altijd de vrienden van de mensen uit Athene...) konden ze wel gebruiken. Vandaar dat Phidippides niet alleen de 'marathon' aan zijn naam heeft geholpen, maar ook de beroemdste ultraloop ter wereld: de Spartathlon, die loopt van Marathon naar het oorspronkelijke Sparta.

maandag 7 september 2009

Waarom lopen we hard?!

ASCHWIN:

Ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag heeft ASICS een grootschalig Europees onderzoek laten uitvoeren naar het waarom achter het hardlopen. Het is interessant om te zien dat er toch wel grote verschillen zijn waar te nemen tussen de redenen van de onderzochte lopers uit de verschillende Europese landen.
Neem maar eens een kijkje op de volgende site van ASICS. Hier staan alle onderzoeksresultaten op een rijtje:
http://everythingaboutrunning.asics.eu/nl_nl/introductie/

De wereld van de hardlopers kent volgens ASICS een nieuwe 'boom'. Steeds meer mensen starten met hardlopen: 36% van de mensen tussen de 15 en 65 jaar in Europa zie je hardlopen op straat, in parken, bossen en in fitnesscentra.
Als het om hardlopen gaat, is Nederland nog steeds een land van "beginners": meer dan een derde van de Nederlandse hardlopers is minder dan een jaar geleden gestart met sporten. Die "onvolwassen" houding ten opzichte van de sport zou de reden kunnen zijn waarom zij vinden dat hardlopen nog geen belangrijk deel uitmaakt van hun leven en waarom ze nogal idealistische doelstellingen hebben. De belangrijkste redenen om ermee te beginnen is fitter worden en gewicht verliezen (respectievelijk 61 % en 40 %). En zij willen gemiddeld 9,5 kg afvallen. Hun motivatie om ermee door te gaan is ontstressen (29 %), zich amuseren (40 %) en de geestelijke voldoening achteraf (26 %).

Wat is jouw reden?

zondag 6 september 2009

Promotiefilmpje van Amsterdam Marathon

ASCHWIN:

Ik kwam op internet dit promotiefilmpje tegen van de Amsterdam Marathon 2009. Mooi filmpje; is volgens mij héél vroeg op een zondagochtend opgenomen... Kijk maar eens.

Gijs en Pien

ASCHWIN:

Gijs en Pien hebben officieel tijdens de vakantie niet gesport, maar dat wil niet zeggen dat ze stil hebben gezeten. Pien heeft de paardrijdlessen alweer opgepakt en is op ponykamp geweest. Gijs heeft de afgelopen week 2x een rondje van 3 km gelopen rondom het dorp. Ook Pien heeft vorige week een 2 km-rondje gerend.
Tijdens de vakantie kon ik hen ook een aantal keren hardlopend vastleggen. Hier een paar voorbeelden:




Duurloop

LINDA:


Vandaag was het weer eens tijd voor een duurloop. Ik heb dezelfde afstand gedaan als vorige week: 18.5 kilometer. Maar wel veel sneller. Toen deed ik er 2 uur en 4 minuten over en vandaag 1 uur en 46 minuten. 18 minuten sneller dus met een gemiddelde hartslag van 160. Ben weer gerust gesteld. De snelheid kwam vast van het banaantje dat Aschwin me halverwege bracht. Aschwin heeft me meteen vastgelegd op de foto. Meteen na de duurloop zijn we richting Gent gegaan en het kasteel Gravesteen bezocht met de kinderen. Geen aanrader na een flinke afstand lopen!

Fietsen

ASCHWIN:

Vandaag weer gefietst na de lange duurloop van gisteren. Dat is me vorige week goed bevallen, dus besloot ik dan vanavond ook maar te doen. De stijfheid fiets je er mee uit de benen, je maalt ze heerlijk los zo op het kleine molentje.
En eerlijk gezegd is het ook wel lekker voor de afwisseling. Het is natuurlijk wel dezelfde omgeving waar je in rondtoert, maar het fietsen maakt toch dat je op een andere manier met het sporten en je lichaam bezig bent.
Ik had afgelopen week mijn wielrenfiets ook eens goed onder handen genomen. Alles nagekeken, alles doorgesmeerd en het Trek-frame weer netjes opgeboend. Ook al is de fiets nu zo'n drie jaartjes oud, hij ziet er weer helemaal als nieuw uit!
Hier een foto van de fiets zoals ik 'm 3 jaar geleden heb samengesteld en aangeschaft (nog zonder klikpedaaltjes, zoals je ziet...):



zaterdag 5 september 2009

33 km duurloop

ASCHWIN:

Vandaag voor de tweede keer een zeer lange duurloop van boven de 30 km gemaakt. Deze keer een mooi rondje door de polders rondom Zuiddorpe, Axel, Westdorpe en Zelzate. In totaal 33 km gelopen in een tijd van 2:34:00 uur. Lekker rustig gelopen. In vergelijking met vorige week zaterdag, kwam de stijfheid in de benen later. Pas rond 2:20:00 uur; vorige week begon dat al net na de 2:00:00 uur, dus dat zijn toch tekenen van vooruitgang.
Misschien had het te maken met het gebruik van de Isostar Energygel die ik vandaag voor het eerste gebruikte...


Deze energiestoot, mierzoet, appelsmaak, heb ik in drie delen naar binnen gewerkt tijdens mijn duurloop. Het is niet echt lekker te noemen, maar ik heb het gevoel dat die extra energie toch te merken was vandaag. Ook al is het enkel maar psychisch: alle beetjes helpen!
Je hoort veel van lopers dat het een hele zoektocht is naar het juiste drankje of energyfood, omdat ze van veel merken last krijgen van hun maag. Ik moet zeggen dat ik daar met die sportdrankjes en dus ook bij de energygel geen last van heb. Mooi meegenomen!

donderdag 3 september 2009

Clingse Bosloop 2009

ASCHWIN:

Even persberichtje tussendoor:


Zaterdag 10 oktober a.s. vindt de 2e Clingse bosloop plaats wat georganiseerd wordt door het Steunpunt Sport en Bewegen (onderdeel van Stichting Welzijn Hulst, SWH) in samenwerking met de atletiekvereniging RKHAV. De bosloop is geschikt voor leeftijden van 8 t/m 80 jaar dus (bijna) iedereen kan meelopen!
Men kan zich inschrijven voor 3 km, aanvang 10.00 uur, de 7,5 km, aanvang 10.30 uur en de estafetteloop (4 x 1,5 km), aanvang 11.30 uur. De start zal net als vorig jaar plaatsvinden bij Najade Beauty- en Saunacentrum te Clinge. Er zal wederom een prachtige route door het Clingse bos uitgestippeld worden voor de betreffende deelnemers.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar Marc de Haas, mdehaas@welzijnhulst.nl of tel. 0114-684700.

Vermeld hierbij naam, tel.nr. , e-mail, leeftijd en of u lid bent van atletiekvereniging ja/nee. Indien u wilt deelnemen aan de estafetteloop, vermelding van naam van het team, naam, e-mail, tel. en leeftijden van de contactpersoon van het team en namen en leeftijd van de andere teamgenoten.

Inschrijfgeld bedraagt slechts €2,50, voor estafetteloop €8 per team. Inschrijven kan tot en met 8 oktober 2009 ( na inschrijving op de dag zelf kan tot half uur voor de start).

De bosloop is bedoeld voor de gezelligheid, fitheid en gezondheid, maar uiteraard ook voor de prestatie! Daarom zal er gestreden worden om de felbegeerde Clingse Bosloopbeker 2009 onderverdeeld in mannen-en vrouwencategorie.

Meer info op: http://www.welzijnhulst.nl/

Sportkeuring

ASCHWIN:

Gisterenavond had ik een afspraak bij sportmedisch centrum 'Prosano' in Terneuzen.

Sportarts Dr. Praet voerde deze conditie/sportkeuring uit. Onderdelen van de check-up: bloed- en urine-onderzoek, hartfilmpje, longfuncties, bloeddruk, bewegingsgestel, vetpercentages, oogfuncties e.d.


Ook werd er door middel van looponderzoek gekeken naar mijn voetafzet/-daling. Met name daaruit kwam naar voren dat mijn knieklachten veroorzaakt worden door het ietwat schuin naar binnen afrollen van met name mijn rechter voet. Een aanpassing onder de de voorzijde van mijn voetzooltje in mijn Asics-schoenen, zou deze klacht al vrij snel moeten oplossen. Dat zou heerlijk zijn!
Maar goed, de algemene conclusie van de keuring was dat ik conditioneel prima in orde ben.
De reden van deze keuring lag in het feit dat ik, met de marathon in het vooruitzicht én de intensieve trainingsperiode waarin ik nu zit, toch voor de zekerheid een algemene check-up wilde laten uitvoeren. Ik mag me dan wel goed voelen, maar toch... Het geeft toch een gevoel van zekerheid; een bevestiging dat ik niet iets onverstandigs aan het ondernemen ben.
Toen ik nog wielrende behoorde deze sportkeuring jaarlijks te gebeuren om je licentie te kunnen ontvangen. Maar dat is toch ook alweer zo'n 18 jaar geleden voor het laatst gebeurt. Daarom: het werd weer eens tijd!