woensdag 14 april 2010

West Highland Way

ASCHWIN:

Begin jaren '90 liep ik met Linda, beiden voorzien van een veel te zware rugzak, de West Highland Way in Schotland. Deze route over 153 km is bekend vanwege het afwisselende en prachtige Schotse landschap waar je doorheen wandelt. Je wandelt zo'n beetje van Glasgow naar het noordelijk gelegen Fort William. Ook het vrij-kamperen in Schotland is tijdens deze tocht natuurlijk fantastisch. Kom je bij een prachtig uitzicht dan kun je besluiten dat je dáar je tent opzet voor de nacht.
De meest fanatieke en snelle wandelaars lopen deze route in een dag of acht. Niet de afstand is hier het grootste probleem, als wel de ondergrond: vrijwel geheel onverhard.

Twee jaar geleden zijn we met Gijs en Pien nog eens teruggekeerd naar Schotland. Ook met hen hebben we enkele trajecten van deze West Highland Way gelopen. Het gevolg: tot de dag van vandaag vinden zij dit de leukste vakantie die ze ooooooiiiiit hebben gehad. Met andere woorden: het is niet enkel míjn mening...!

Nu las ik dat Rob Lee (een endurance mountainbiker) een pittige uitdaging is aangegaan. Hij gaat vrijdag 16 april de gehele West Highland Way twee keer afleggen: heen en terug! Je kunt z'n vorderingen volgen op die dag via zijn eigen weblog. Die vind je hier.

Hier het bijbehorend promotie-filmpje. Geeft je een idee van de omgeving waarin hij zal fietsen. Hij had een slechtere plek kunnen kiezen voor een dergelijke uitdaging!


West Highland Way Double trailer from ResetFilms.co.uk on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten