woensdag 10 februari 2010

Armstrong in voorbereiding

ASCHWIN:

Heb je de documentaire over Lance Armstrong bekeken die ik een paar dagen geleden hier op de blog plaatste?
Armstrong is een van de fanatiekste twitteraars in het wielerpeloton. Regelmatig haalt hij dan ook het nieuws met berichten die hij daar op plaatst. In de Tour van vorig jaar gaf dat af en toe veel opschudding, vanwege zijn ongezouten mening over de dagelijkse ritten en zijn concurrenten (en dan met name natuurlijk Contador).
Gisteren plaatste hij onderstaande foto op zijn twitter-account. Hij heeft in een speciale 3D-studio laten onderzoeken wat zijn meest efficiënte houding is op de tijdritfiets.
Wielerwedstrijden win je al lang niet meer op enkel een biefstuk en een goede nacht slaap (zonder je echtgenoot!). Wielrennen is steeds meer een sport geworden die wordt gedomineerd door de moderne techniek, artsen en voedingsspecialisten.


En op het vlak van de moderne technieken en het hele media-circus rondom de professionele wielrennerij rijdt Lance vér voor het hele peloton uit. Dit jaar zal blijken of hij het ook nog kan bij datgene waar het écht om gaat: het rijden (en winnen) van de wedstrijden zelf...

1 opmerking: