vrijdag 19 februari 2010

Succes in 3 minuten en 33 seconden!

ASCHWIN:

Eerder schreef ik over het belang van het maken van keuzes (zie dit bericht). Dat geldt niet alleen voor de keuzes die je maakt op het sportgebied, maar uiteraard op alle facetten van je leven. Tijdens mijn werk vanuit het Service Buro heb ik het daar met klanten regelmatig over. Want bijna alle knelpunten die mensen ervaren komen voort uit gemaakte keuzes. Maar het goede nieuws is: ook de oplossing ligt in het maken van keuzes (ziekte en andere ongelukkige omstandigheden natuurlijk daar gelaten)!

Er worden hierover veel boeken geschreven door (vaak zelfbenoemde) management-goeroes. Succes koppelen zij altijd aan carrièremogelijkheden, het draaien van nóg meer omzet en de klim naar de top van de (sociaal-)economische ladder. Ik word hier altijd een beetje kriegelig van. Het is de peptalk van de selfmade-man, zoals de Amerikanen die graag terugzien bij shows zoals die van Oprah.

Maar...

... De principes, die ze allemaal op een iets andere manier verwoorden en verkopen alsof ze zelf het wiel hebben uitgevonden, zijn echter wél zeer waardevol. Voor iedereen: onder allerlei omstandigheden en voor elk doeleinde.
En daarom, voor iedereen, dit filmpje. Na 3 minuten en 33 seconden weet je wat je moet doen om succesvol te zijn, of te worden, of te blijven! Besluit zelf maar op welk onderdeel van je leven je er het meest voordeel uit kunt halen.

Even nog ter informatie. De spreker in het filmpje is Richard St.John. Hij is een marketing-man die al vele jaren onderzoek doet naar 'succes'. Hij vat zijn bevindingen op luchtige wijze samen in 8 termen (en dus in zo'n 3 minuten). Hij spreekt ook over TED. TED is terug te vinden op internet en staat vol met gefilmde presentaties over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een bezoekje meer dan waard.

(als je wilt kun je onder het videobeeld de Nederlandse ondertiteling aanklikken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten